Giftig og vannkjølt grafikk

Alternativ tekst mangler
Sapphire Toxic X1950 XTX
Klikk for større bilde

Sapphire er ikke snau og utroper sin nye toppmodell til "raskeste skjermkort på planeten". Takket være A.P.E.-funksjonen (Automatic Performance Enhancer) kan kortet overklokke seg selv til en kjernefrekvens på 695 MHz. Standard kjernefrekvens er 650 MHz.

Ellers er kortet som i kjent Radeon X1950 XTX-stil utstyrt med 512 MB GDDR4-minne klokket til 2 GHz effektivt. Videre tilsier spesifikasjonslisten 48 pixel shadere, 16 tekstur-enheter, åtte vertex-shadere, doble DVI-kontakter med HDCP-støtte og S-Video-ut.

Toxic-serien kommer med vannkjøling, hvor viften til radiatoren kan stilles i to steg - 2000 eller 2500 RPM - for et støynivå på henholdsvis 18 eller 26 dB(A). Den varme luften blåses ut av kabinettet av kjøleløsningen - en kjøleløsning som gjør at kortet opptar to kortplasser.

En støysvak mini-pumpe på 12V sørger for sirkulasjonen av væske. Nevnte vi at viften på kortet er utstyrt med blått LED-lys?

Det fnnes også en Crossfire-versjon av kortet ("master"-kort), som produseres i et begrenset opplag.

Prisen starter på 4700 kroner inkl. mva. her til lands. Kortene er foreløpig ikke lagervare, men skal være leveringsklare om kort tid.

Se flere bilder av kortet i lanseringsguiden.

(Kilder: Sapphire, Dailytech, Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen