Giftig og vannkjølt grafikk

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Sapphire Toxic X1950 XTX
Klikk for større bilde

Sapphire er ikke snau og utroper sin nye toppmodell til "raskeste skjermkort på planeten". Takket være A.P.E.-funksjonen (Automatic Performance Enhancer) kan kortet overklokke seg selv til en kjernefrekvens på 695 MHz. Standard kjernefrekvens er 650 MHz.

Ellers er kortet som i kjent Radeon X1950 XTX-stil utstyrt med 512 MB GDDR4-minne klokket til 2 GHz effektivt. Videre tilsier spesifikasjonslisten 48 pixel shadere, 16 tekstur-enheter, åtte vertex-shadere, doble DVI-kontakter med HDCP-støtte og S-Video-ut.

Toxic-serien kommer med vannkjøling, hvor viften til radiatoren kan stilles i to steg - 2000 eller 2500 RPM - for et støynivå på henholdsvis 18 eller 26 dB(A). Den varme luften blåses ut av kabinettet av kjøleløsningen - en kjøleløsning som gjør at kortet opptar to kortplasser.

En støysvak mini-pumpe på 12V sørger for sirkulasjonen av væske. Nevnte vi at viften på kortet er utstyrt med blått LED-lys?

Det fnnes også en Crossfire-versjon av kortet ("master"-kort), som produseres i et begrenset opplag.

Prisen starter på 4700 kroner inkl. mva. her til lands. Kortene er foreløpig ikke lagervare, men skal være leveringsklare om kort tid.

Se flere bilder av kortet i lanseringsguiden.

(Kilder: Sapphire, Dailytech, Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen