Gifte menn sjekker på nett

Ifølge svenske Aftonbladet er vårt kjære nabofolk glade i å bruke datingsider selv om de er i fast forhold. Hele syv av ti oppgir at de ar flørtet på nett samtidig som de har kjæreste eller kone. Norsk samlivseksert fraråder nordmenn å leke med ilden på nettet.

Mange nordmenn kliner til på nett
Tydeligvis er det mange som oppretter en profil på en av nettets mange datingsider, selv om de har kjæreste eller er gift. At antallet som sjekker på nett på tross av at de er i fast forhold er høyt i Sverige overrasker slett ikke samlivsekspert Solveig Vennesland. Hun tror ikke det kun er svenskene som bedriver utroskap på denne måten.

- Noe eksakt tall på hvor stor prosent det er snakk om her i landet vet jeg ikke, men det er helt klart mange nordmenn som kliner og flørter på nett, sier hun til Teknofil.


Ifølge Solveig Vennesland setter mange nordmenn forholdet på styr når de kliner over nett, som hun kaller det.

Sviket er like stort
Selv mener hun det er liten forskjell mellom det å "kline" med noen på nett og utføre det i virkeligheten. Følelsen av svik hos partneren kan være vel så stor om det oppdages.

- De som gjør dette i hemmelighet og oppdages av partneren prøver ofte å bortforklare det hele som bare tull. Men det er ofte vanskelig å sette skillelinjer mellom nett og virkeligheten. For parteren vil det uansett kunne oppleves som om du går bak ryggen på dem, opplyser Vennesland.


Mange har profil på nettsider som Iflirt og bruker den aktivt "for spenningens skyld", selv om de er i fast forhold.

Hun påpeker at mange gjør dette for spenningens skyld, og hvis begge partene er enige så kan nettsjekking sikkert være positivt for forholdet. Men slik flørting som foregår bak ryggen på partneren kan få store konsekvenser.

- Om du går på nettet eller leter i blader kun for å se på nakne damer, så er ikke det så ille som om du går på nettet og flørter med fremmede mens du onanerer foran skjermen, påpeker Vennesland.


Parteneren din kan reagere sterkt om det viser seg at du har flørtet på nett i hemmelighet.

Lettvint vei til utroskap
Hun påpeker samtidig at svært mange ender opp med å treffe sine nettflørter i virkeligheten.

- Nettdating er i det hele tatt en lettvint måte å være utro på, sier hun.

Slik form for utroskap kan helt klart være vel så skadelig for ditt forhold som om du starter et fysisk forhold med en venninne eller en god kollega.

Vær åpen mot din partner
Om du selv sjekker på nett for spenningens skyld mener Vennesland det er viktig at du informerer partneren din. Om det hele kommer frem etter at din bedre halvdel tar en titt i din netthistorikk, så kan situasjonen bli svært pinlig.

- Om det oppdages bør du ikke nekte eller bortforklare deg. Da er det bedre om du forklarer partneren din hva som har skjedd på en ordentlig måte. I utgangspunktet bør du unngå å gå bak ryggen på partneren din i det hele tatt, sier Vennesland.


En uskyldig flørt på nett ender ofte med hete møter i virkeligheten.

Det er derimot slett ikke bare menn som har svin på skogen på dette området. Det er ifølge Vennesland stadig vanligere blant kvinner å flørte på nett selv om de er i et forhold. Spesielt unge kvinner begynner å bli svært aktive på den fronten, så det er ingen grunn til at menn skal anse seg som trygge på at parteneren kun bruker nett for å sjekke de siste nyhetene.

Hva mener du? Ville du godtatt at partneren din flørtet på nett uten at du visste om det?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen