Gi telefonen luft

Med Air skal Adobe erobre dataverdenen også når det kommer til lokalt innhold. I motsetning til Flash som i all hovedsak er laget for å gi nettsider dynamisk innhold, er altså Air et rammeverk for programvare som kjøres lokalt på forskjellige enheter.

Per i dag finner man Air både til Linux, OS X og Windows. Nå kommer systemet altså også til mobiltelefoner. Android blir først ute med denne nye applikasjonsplattformen. Senere loves også støtte for WebOS, Blackberry og Windows Mobile.

Mange Iphone-applikasjoner vil fungere i Air

Applikasjoner skrevet for Air vil også fungere for Iphone. Kompilering er prosessen som foregår når man oversetter og tilpasser koden man har skrevet programvare i til koden en enhet kan kjøre.

Det finnes verktøy for direkte kompilering av Air-programvare til Iphone. I tillegg er også svært mange av spillene som allerede er tilgjengelige for Iphone kompilert fra Adobe Flash, og dermed fins det allerede et stort utvalg spill og programvare som kan benyttes i Air.

Arver Javas gamle målsetninger

For de som ikke er kjent med Air kan det nevnes at både den norske musikktjenesten Wimp og det populære Twitter-verktøyet Tweetdeck kjører på plattformen.

Air skal gjøre mye av det Java i sin tid var tenkt å gjøre. Java skulle gi utviklere mulighet til å skrive et stykke programvare én gang for alle plattformer. I ettertid har det vist seg at tilpasning har vært nødvendig, og i dag finnes det flere utgaver av Java-rammeverket.

(Kilde: gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen