Gi Hasselbladkameraet ditt nye funksjoner

Hasselblad H4D får nye funksjoner

Ny firmware blir tilgjenglig i desember.

Mellomformatprodusenten Hasselblad har annonsert en ny firmwareversjon til modellene H4D-40, H4D-50, H4D-50MS og H4D-200MS. Blant nyhetene er bedre utnyttelse av LCD-skjermen, elektroniske vatere og muligheten til å se kameraets innstillinger på LCD-skjermen på baksiden av kameraet.

Med kampanjen "You've Just Got a Brand New Camera.(You Just Don't Know it Yet.)" har Hasselblad annonsert en gratis oppgradering av sine mellomformatmodeller. Da Hasselblad slapp mellomformatkameraet H4D-60, var det flere nye funksjoner som nå vil bli tilgjengelig på de eldre modellene. I bunn og grunn er det ikke snakk om noen revolusjonerende oppgraderinger, så Hasselblad har kanskje smurt litt tykt på i sin kampanje. De fleste billige speilrefleksmodeller har disse funksjonene, så man bør kanskje forvente dette på kameraer i denne prisklassen.

Les også: Det ligger tolv Hasselbladkameraer på månen

Her er oppgraderingene som Hasselblad har annonsert til modellene H4D-40, H4D-50, H4D-50MS og H4D-200MS.
Her er oppgraderingene som Hasselblad har annonsert til modellene H4D-40, H4D-50, H4D-50MS og H4D-200MS.

Les også:Hasselblad har nye eiere

    Ny funksjonalitet på modellene H4D-40, H4D-50, H4D-50MS og H4D-200MS:
  • One Click Focus Check:Denne funksjonen gjør at man kan zoome inn til 100% av bildet for å sjekke at fokus er satt korrekt. Dette kan nå gjøres med ett klikk, og er myntet på fotografer som ikke skyter i studio eller i tethered mode (direkte til pc).

  • Elektroniske vatere: Kameraene har nå fått elektroniske vatere som skal hjelpe fotografere med å få rette linjer i bildene. Det er både horisontalt og vertikalt vater, som begge aktiveres av en egendefinert knapp.

  • Bedre oppløsning på LCD-skjermen:I følge Hasselblad vil den nye firmwaren utnytte en større del av LCD-skjermen, slik at bilder nå vil dekke hele skjermen.

  • Fotoinnstillinger på LCD-skjermen:Før oppgraderingen var det bare mulig å se kameraets innstillinger på LCD-skjermen som sitter på toppen av kameraet. Den nye firmwaren gjør det nå mulig å vise blant annet ISO, lukker og blendertid på LCD-skjermen på baksiden, noe som er praktisk hvis man fotograferer med stativ.

Den nye firmware vil bli tilgjenglig 1 desember i år, og er gratis for alle som eier et Hasselbladkamera.

Les også:Hasselblad når 200 megapiksler

Kilde: www.hasselblad.com/upgrade

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen