– Gi opp Windows Phone, velg Android isteden
Teknofil
(Bilde: Espen Irwing Swang/Amobil.no)

– Gi opp Windows Phone, velg Android isteden

Det sier Microsofts eks-evangelist Robert Scoble.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke for sent å snu. Det mener i alle fall Robert Scoble, som for noen år tilbake jobbet som «evangelist» høyt opp i Microsoft-organisasjonen. Til Geekwire sier Scoble at han ikke ser noen grunn til at sin gamle arbeidsgiver fortsatt skal tviholde på Windows Phone, når det åpenbart ikke fungerer for dem.

– Det skipet har seilt. Svaret er ganske enkelt: Gi opp Windows Phone, gå for Android, og omfavn det like mye som dere gjorde med Internett. Men de hører ikke på meg, sier Scoble til Geekwire.

Scoble er nå ansatt i Rackspace, som er en avansert skytjeneste, hvor han jobber med «startups» (nystartede bedrifter). Der er han vant til at de ansatte jobber lange timer for å få hjulene til å gå rundt. I Microsoft mener han at toppsjefene har det altfor godt, og at de stort sett bruker tiden sin på å sitte i komitéer. Dette mener den frittalende eks-ansatte at gjør Microsoft litt handlingslammet. 

Ingen suksess uten apper?

Han trekker frem apper som hovedårsaken til at Microsoft ikke vil lykkes med Windows Phone. Utvalget kan ikke måle seg med det som finnes til Android og iOS. Samtidig mener Scoble at Microsoft gjør altfor ingenting for å engasjere apputviklere til å lage apper for deres plattform.

Han gir derimot Microsofts nye toppsjef Satya Nadella skryt for å ha inngått en avtale med Apple om å levere Microsofts Office-pakke til iOS. Dersom Microsoft ikke gjør helomvending og satser på Android, tror Scoble at de heller bør satse på å levere programvaren sin til andre plattformer.

Videre sier han at Microsoft lever i sin egen lille «Seattle-boble». Scoble mener derimot at det er San Francisco som er verdens navle (eller «jordens sentrum») for øyeblikket, og der er Microsoft nærmest usynlige.

– Jeg ser ikke Windows Phone-mobiler noe annet sted i verden enn i Seattle. Du må komme deg vekk fra denne kulturen – at du ikke forstår markedet. Du er nødt til å forstå hvorfor utviklerne ikke liker deg, sier Scoble i intervjuet med Geekwire.

Som en av våre eminente forumbrukere påpeker, har Microsoft ingen planer om å droppe satsingen på Windows Phone. Snarere har de bestemt seg for å ikke videreføre Android-prosjektene som Nokia startet, og ved tidligere anledninger understreket at det vil ta tid å bygge opp sin egen plattform. 

Microsoft er ute med en heftig påstand:
– Windows Phone selger bedre enn iPhone i 24 markeder »

(Kilde: Geekwire)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen