Gi finger'n til ruteren

Gi finger'n til ruteren

Via touchskjermen kan Securifi Almond settes opp helt uten en datamaskin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware/Hannover: En gang i blant kommer vi over produkter som gir oss den velkjente "hvorfor har ingen tenkt på dette før"-følelsen. Securifi Almond er på en måte et slikt produkt.

Almond er enkelt og greit en liten trådløs ruter med touchskjerm. Enkelhet er også idéen bak – denne ruteren skal du kunne sette opp og andministrere uten å være avhengig av en datamaskin. Alt du trenger gjøre er å følge instruksjonene på skjermen, og touch-grensesnittet gjør at du også kan taste inn informasjon når du trenger det. Her slipper du altså å rote rundt med programvare eller inntasting av IP-adresser i nettleseren.

For mennesker

– For deg og meg er det selvsagt ikke noe problem å sette opp en ruter, kunne en kar ved navn Devesh Rai fortelle. Han har tittelen visepresident (VP) for programvare i Securifi.

– Vår målgruppe er alle andre, altså folk som ikke er spesielt interesserte i eller flinke med data. Vi har prøvd å lage en ruter som faktisk også kan settes opp av "hvermannsen", fortsetter han.

Det er tydeligvis ingen tilfeldighet at Securifi har valgt "Routers for Humans" som slagord.

Ingen superruter

En liten kikk på spesifikasjonene bekrefter det Rai sier – dette er ingen ruter myntet på entusiastene. Den lille ruteren har kun to 10/100 Mbit/s nettverksporter for kablet nett, og trådløse 802.11b/g/n begrenser seg til 300 Mbit/s.

– Vi tror kundegruppen vår er mest opptatt av brukervennlighet, utseende, størrelse og pris. Ved å ikke plukke den heftigste teknologien har vi kommet ned i en utsalgspris på 70 dollar i USA, forteller Rai videre.

Touchskjerm er kult, men vi ser den gjerne litt større og bedre.
Touchskjerm er kult, men vi ser den gjerne litt større og bedre.

Mange forbedringsplaner

Det største skrytepunktet for Almond akkurat nå er altså berøringsskjermen, men heller ikke den er egentlig spesielt god. Størrelsen er på 2,8 tommer og oppløsningen er på relativt beskjedne 320 x 240 piksler.

Likevel, vi øyner jo potensialet her. En litt større og høyere oppløst skjerm ville gitt flere muligheter. En ruter bør jo stå fremme, og med Almonds utseende kunne skjermen for eksempel også hatt rollen som digital bilderamme.

– Dette er vårt aller første produkt, og lykkes vi her har vi selvfølgelig planer om å utvide konseptet, nikker Rai.

– Akkurat nå ser vi også på muligheten til å kunne kjøre tredjeparts programvare på den, som vil kunne lastes ned fra en slagt "app store". For eksempel har flere antivirusselskaper allerede meldt sin interesse. I så fall vil det nok bli aktuelt å slippe en SDK for utviklere, avslutter han.

Securifi Almond er allerede på markedet i USA, og slippes trolig i hele Europa i løpet av våren. Den nøyaktige prisen er ikke fastsatt, men den vil nok bli litt dyrere her enn på den andre siden av dammen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen