Gi-Fi erstatter Wi-Fi?

Dev Gupta er oppfinneren bak en ny teknologi, "Gi-Fi", som mange mener skal kunne erstatte dagens Wi-Fi-teknologi for trådløse nettverk. Dagens Wi-Fi (802.11g) kan i teorien overføre data med 54 Mbps, mens Gi-Fi skal kunne klare overføringshastigheter opp til 2 Gbps.

Dev Gupta har vært vellykket med sine tidligere prosjekter. Han tok en sjanse når han startet et selskap i 1995 som laget DSL-utstyr. DSL-teknologien ble etter hvert en stor suksess, og selskapet hans ble senere kjøpt opp av nettverksgiganten Cisco. Han kom på banen igjen i 1998 med selskapet MaxComm Technologies, som støtter overføring av tale og data samtidig. Dette selskapet ble igjen kjøpt opp av Cisco.

I 2000 startet Gupta selskapet Narad Networks som utviklet nettverksutstyr som støttet overføring på 100 Mbps. Nå er han i gang igjen med et nytt selskap, NewLANS. Selskapet utvikler et såkalt "Wireless Gigabit To The Desktop" (wGTTD) som opererer på 56+ GHz frekvensbåndet, et bånd som nettopp blitt åpnet av det amerikanske organet Federal Communications Commission (FCC). Det jobbes nå med å utvikle en ny trådløs standard som skal klare en overføring på 2 Gbps. Den nye teknologien kalles for "Gi-Fi", og skal ikke bare innebære raskere dataoverføring, men skal også føre til rimeligere nettverksløsninger.

Vi understreker at utviklingen av denne teknologien er på et meget tidlig stadium og standarder er ikke på plass ennå. At vi går en spennende trådløs fremtid i møte er uansett sikkert.

(Kilder: The Inquirer, Gigaom.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen