Test

Ghostbusters I & II Deluxe Edition

"Ghostbusters" var dømt til å lykkes. Tre av datidens morsomste menn i underholdningsbransjen slo seg sammen i en hysterisk morsom overnaturlig actionkomedie. Filmen ble en øyeblikkelig suksess og ble et pop-kultur-fenomen. "Ghostbusters" ble en merkevare som skapte en tegnet TV-serie, et utall leketøy og en heller laber oppfølger. Sony har nå klasket begge filmene sammen i en dobbel-DVD utgivelse og frister med litt nytt ekstramateriale.

Forskere på frislipp

Etter å ha blitt sparket ut av universitetet starter tre forskere innen det overnaturlige, Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd) og Egon Spengler (Harold Ramis), sin egen bedrift som overnaturlige etterforskere og spøkelsesjegere. Dette viser seg å være et godt karrierevalg da leiligheten til deres første kunde (Sigourney Weaver) viser seg å være samlepunktet for all overnaturlig aktivitet i New York.

Kjemien mellom Aykroyd, Murray og Ramis er helt fenomenal. Alle tre bringer med seg sin egen distinkte personlighet til rollefigurene og alle årene i Saturday Night Live og SCTV gav dem et samspill man sjeldent finner i denne type film. Det er bare å se på scenen hvor de fanger sitt første spøkelse (og prøver ut sitt nye utstyr) for å se hvor godt de spiller sammen, og dette resulterer i mange, mange morsomme stunder. Bill Murray har som ventet fått de fleste gullkornene og hans sarkastiske og tørre humor er uslåelig. Resten av skuespillerne gjør også en strålende innsats. Rick Moranis som spiller Weaver sin supernerdete nabo er en av filmens høydepunkter. Hver eneste scene med denne tullingen er en fryd for lattermusklene.

Laber oppfølger

Etter den store suksessen med den første filmen lå det i kortene at en oppfølger måtte komme. Ryktene sier at den eneste som var motvillig til en oppfølger var Bill Murray, men at han ble fisket inn av Aykroyd og Ramis. Når vi ser resultatet så skjønner vi hvorfor han var så skeptisk. Helt fra prologen er det noe som ikke stemmer. Filmen åpner med at Sigourney Weaver triller en barnevogn rundt om i New Yorks gater. Plutselig fyker vognen av gårde fra henne, tilsynelatende dyttet av en usynlig kraft, før den plutselig stopper. Hele sekvensen lukter av dårlig fantasi og mangel på den oppfinnsomheten vi koser oss med i forløperen.

Filmen foregår fem år etter hendelsene i den første "Ghostbusters"-filmen. Det er dårlige tider for gutta. De sliter med dårlige jobber og hele byen har tydeligvis glemt at de kun noen år i forveien reddet den fra total utslettelse. Men en elv av ektoplasma (les: slim) som renner gjennom kloakken fører guttene sammen igjen i kampen mot en demon som vil utslette byen.

Kjemien mellom hovedrolleinnhaverne er fortsatt tilstede, men dialogen er slett ikke på samme nivå i toeren. Det er ingen gullkorn som man føler for å memorere her. I denne suppa tilsettes det en baby (aldri en god idé) og resultatet blir en kjedelig og unødvendig affære som ikke når "Ghostbusters 1" opp til knærne engang.

Ghostbuster I & II Deluxe Edition   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen