Get med "gratis" abonnement på fasttelefon

- Selv om de fleste nå har mobiltelefon, opplever vi at mange ønsker å kunne være tilgjengelig via en fasttelefon, skriver Get i en pressemelding. 

Les også:
- Lokker med gratis mobilsamtaler (Nutel, som nå er konkurs)
- Virgin med reklamefinansierte mobilsamtaler
- Vil bli bedriftenes operatør


Krever bredbåndsavtale
Get Zero er bare tilgjengelig for de som har bredbånd fra Get. - Det er ingen etableringskostnader, ingen faste månedskostnader, ingen bindingstid, og kundene kan velge om de ønsker å overføre sitt eksisterende telefonnummer gratis, eller få et nytt telefonnummer fra Get. Alle samtaler mellom Get-kunder er gratis, mens kundene betaler for tellerskritt dersom de ringer til andre, heter det i meldingen.

Ingen linjeleie
Hos de fleste av Get sine konkurrenter kommer det en linjeleie på 60 kroner i måneden i tillegg til den faste månedsprisen som selskapene oppgir. Get eier sitt eget nett, og Get sine kunder må derfor ikke betale denne ekstra linjeleien når de sier opp sitt fasttelefoni-abonnement hos Telenor.

Get Zero er derfor det eneste abonnementet i Norge der du kun betaler for faktisk bruk, hevder Get.

Å ringe med Get Zero til en fasttelefon koster 44 øre per minutt hele døgnet. I tillegg kommer en oppstartsavgift på 59 øre per samtale. En samtale på 10 minutter koster følgelig 4,99 kroner. Å ringe til en mobiltelefon koster 1,79 øre per minutt, i tillegg til oppstartsavgift på 59 øre. Det gir 18,49 kroner i regning for en samtale på 10 minutter.

Billig eller dyrt?
Tilsvarende priser for en ti minutters samtale med et ordinært fastabonnement hos Telenor (Basis) er 2,79 kroner til fasttelefon på dagtid, og 1,99 kroner til fasttelefon på kveldstid. En ti minutters samtale til en kunde hos Telenor mobil koster 11,40 kroner, mens du betaler 13,59 om du ringer en Netcom-kunde, og 18,79 om du ringer en Tele2-kunde.

Et Telenor Basis-abonnement koster 159 kroner i måneden, og dermed blir det ditt ringemønster som avgjør hva som er billigst.

For å gjøre forvirringen komplett har Telenor ytterligere to abonnement – Mini som gir dyrere samtaler og lavere månedsavgift, og Pluss, som gir dyrere månedsavgift men billigere samtaler. I tillegg kan du kjøpe 20 prosent rabatt på de fem mest ringte mobilnumrene. Bare kunder med Basis-abonnement får kjøpe denne rabatten, som koster 10 kroner per måned.

Du kan også kjøpe 20 prosent rabatt på samtaler til de fem mest ringte fastnumrene på kveldstid og i helgene, og tilsvarende på samtaler til utlandet (hele døgnet). 

Excel for viderekommende: 
Sett opp ditt eget regneark i Excel, og tegn kurvene som viser hva hvert enkelt ringeminutt faktisk koster deg med de ulike typer rabatter. Finn skjæringspunktene for hvert enkelt produkt, og beregn hvordan dette forskyves om du endrer ringemønster fra den ene dagen til den andre, eller om en av de du ringer oftest bytter fra Netcom til Tele2.

Ikke glem å regne bredbåndskostnadene inn i totalen. Get krever nemlig at du er bredbåndskunde før du kan få Zero, mens Telenor gir billigere ADSL til sine fastlinjekunder. 

Lykke til!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen