Get gir Oslo superfart
Teknofil

Get gir Oslo superfart

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Get har lenge hatt planer om å lansere ekstra bredt bredbånd i sine nett. Utviklingen har tatt sin tid, men i dag dobler de hastigheten.

Les også: Superbredbånd fra Get.

Satser med 50Mbps
Tidligere har masimalhastigheten for bredbåndskunder hos Get ligger på 26Mbps. Fra og med i dag gir de folk i Oslo og Romerrike mulighet til å doble hastigheten opp til 50Mbps. Ifølge Get selv er det i alt 400.000 personer som nå får tilgang til den nye tjenesten og selv anser de dette for å være et viktig steg for å hjelpe på politiske målsetninger.

- Med innføringen av den nye teknologien i bredbåndsnettet til Get vil forskjellene mellom de som kun kan få ADSL, og de som kan få bredbånd over et moderne digital-tv og bredbåndsnett øke. Samtidig er denne lanseringen en viktig milepel for å nå den politiske målsettingen om høye bredbåndshastigheter til flest mulig i Norge, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get i en pressemelding.


Den nye hastigheten, som får navnet Xtreme 50, vil gi nedlastningshastighet på 50MBps og nedlastningshastighet på 5Mbps. Med andre ord kan ikke opplastningshastigheten via kabel helt måle seg med fiberlinjer, men dette er helt klart langt raskere enn det vi har sett tidligere fra Get.

Kan ganges med åtte
Den nye hastigheten vil som sagt i første omgang bli tilgjengelig for Oslo og Romerike, men ifølge Get vil hastigheten i løpet av året bli tilgjengelig for alle som har mulighet til å koble seg på Gets oppgraderte nett. Tilsammen vil dette utgjøre 900.000 personer ifølge Get. Men de ymter samtidig frempå at deres nye nett kan by på langt høyere hastighet fremover.

Det er nemlig en ny teknologi som muligjør Gets nylanserte hastighet. Denne teknologien, Eurodocsis 3.0, har tidligere vært testet med hastigheter på 400Mbps. Slike hastigheter vil det nok likevel enda ta litt tid til Get vil by på.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen