Get får enda mer konkurranse
Teknofil

Get får enda mer konkurranse

Lenge har Canal Digital og Get hat monopol på TV-distribusjon gjennom sine kabelnett. Nå vil nettleverandøren Multinett åpne for konkurranse i sitt nett.

Vil ha IPTV inn i kabelnettet
Ved hjelp av ny teknologi har nettleverandøren Multinett fått bedre plass i sitt nett. Denne vil de nå benytte for å gi sine kunder et større valg blant TV-leverandørene. Nå leter de etter en IPTV- leverandør som kan fylle plassen.

- Vi har for tiden forhandlinger med to IPTV-leverandører. Etter planen vil vi få på plass en avtale med en av disse som kan begynne å levere IPTV til våre kuner ved begynnelsen av 2010, forteller Martin Flølo hos Multinett til Teknofil.


Vil fortsatt ha GET
I dag er det Get som leveret TV gjennom kabel-TV hos Multinett. Formålet med en ekstra leverandør er å øke tilbudet til kundene ifølge Flølo.

- Ny teknologi har gjort det mulig å få på plass flere leverandører. Vi har ingen konflikt med Get slik det har fremstått i media, og vi skal absolutt ikke skifte ut disse som TV-leverandør. Formålet med dette er å gi kundene et bredere utvalg av tjenester. IPTV vil fungere noe annerledes enn tradisjonell kabel-TV som ofte kritiseres på grunn av store kanalpakker. På denne måten vil vi samtidig styrke konkurransen, forteller han.


I første omgang vil Multinett tilby 10.000 kunder i området Holmlia, Etterstad og Årvoll valget mellom TV fra Get eller den nye leverandøren. Dette vil vare i en prøveperiode før en eventuell videre ekspasjon av tilbudet vil skje høsten 2010. Flølo vil ikke gå ut med hvilke IPTV-leverandører Multinett er i forhandlinger med, men ifølge Teleavisen er Homebase en av de aktuelle leverandørene.

Tar det helt med ro
Get på sin side sier de er kjent med Multinetts planer, men de tar det helt med ro. De mener tilbudet de leverer er et tilbud kundene vil ha.

- Dette tar vi helt rolig. Det viktigste for oss er at vi kan levere TV og nett som kundene er fornøyd med og som gjør at de vil fortsette med våre tjenester. Vi har dessuten alle våre sendinger overført via IP og har kommet lengere på dette området enn de fleste andre, så om det er IPTV folk ønsker så kan vi også levere det, sier administrerende direktør hos Get, Gunnar Evensen, til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen