Get-kunder kan ikke lagre opptak på over 5,5 timer i nettskyen. Det gjelder for eksempel Tour de France-etapper.
Get-kunder kan ikke lagre opptak på over 5,5 timer i nettskyen. Det gjelder for eksempel Tour de France-etapper. (Foto: Skjermdump tv.get.no)

Get-kunder får ikke ta opp Tour de France fordi sendingen er for lang

Get: – En pågående prosess.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tour de France er for mange sommerens sportshøydepunkt, og med hele seks norske ryttere med kan det hende styrkeprøven vil tiltrekke seg enda flere norske seere enn vanlig.

Om du hadde sett for deg å kose deg med sykkelsendingene i opptak kan det imidlertid hende du må gjøre om på planene. 

– Opptak via tv.get.no er antagelig måten mange på ferie trodde de kunne få sett Tour de France på nå i sommer. Men det er fremdeles ikke mulig å å sette en av TV2s viktigste sendinger i juli på opptak via nettjenesten fordi «programmet er for langt». Jeg har forsøkt å kommunisere dette til Get, men får bare de vanlige «dette skal vi se på»-responsene, skriver en Tek-leser i en e-post. 

Get: – Sees stort sett live 

TV-sjef Espen Åtland i Get sier det er forskjeller på opptak direkte på harddisken i dekoderen og opptak i nettskyen. Gets nye dekoder Get BoX, som er i ferd med å komme på markedet i disse dager, har for eksempel ikke innebygget harddisk, men lagrer opptak på Gets servere. 

Den nye Get BoX lagrer alle opptak i nettskyen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

– Per i dag er det en begrensning på opptak av enkeltprogrammer med varighet over seks timer. Dette er en teknisk begrensning som gjør at vi i praksis setter begrensningen på cirka 5,5 timer i tjenesten. I mengden av TV-programmer som går i løpet av en uke er det en svært liten andel som har lengre varighet enn dette. Samtidig vet vi at disse programmene i høy grad sees live, sier Åtland. 

Flere og flere lange programmer 

Han peker imidlertid på at programmer med lang varighet, som minutt-for-minutt-konsepter og sjakkmesterskap, har blitt mer og mer vanlig de siste årene. 

– Derfor har vi en pågående prosess for å øke maksimal varighet på enkeltprogrammer som tas opp. Vi har derimot ikke konkretisert dato for når dette vil være tilgjengelig for kundene, sier Åtland. 

Opptaksbegrensningen gjelder altså ikke om du prøver å ta opp på de tidligere Get Box-dekoderne med innebygget lagring. 

Altibox: – Ingen grense 

Kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox sier til Tek.no at de ikke har noen slik grense. Canal Digitals kommunikasjonssjef Tormod Sandstø sier på sin side at de ikke har opptak i skyen foreløpig. 

– Ingen begrensning (på dekoderen, journ. anm.) utenom det man måtte ha ledig på disk. Vi kommer nok sikkert også til å tilby lagring i skyen, det vil vi komme tilbake til, sier han. 

Tour de France starter med 1. etappe lørdag 6. juli. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen