Geotagging av bilder uten bruk av pc

ATP PhotoFinder Pro er en ny GPS-enhet som du har med deg når du tar bilder. Dersom klokka går riktig både på enheten og på kameraet, vil enheten vite nøyaktig hvor du var til enhver tid. Når du er ferdig med å ta bilder, putter du minnekortet inn i GPS-enheten, og dermed legger den inn posisjonen du var i da hvert enkelt bilde ble tatt.

Du trenger med andre ord ingen programvare og ingen PC for å gjøre dette. Men har du en PC, kan du koble bildene til ulike tjenester, for eksempel Google Earth, så du kan få opp kart over hvor bildet er tatt.

Fås i svart eller hvitt, og trenger ingen PC for å brukes.
Fås i svart eller hvitt, og trenger ingen PC for å brukes.

De fleste av oss klarer kanskje å huske hvor bildet er tatt, men reiser du raskt fra sted til sted, eller på steder der det er svært vanskelige stedsnavn, kan det absolutt være greit. Siden GPS-systemet er så nøyaktig, kan du også se hvor i en by et bilde er tatt, til og med hvilken side av gata, hvis du er heldig.

Det som er nytt med PhotoFinder Pro, er at den tar imot GPS-signalene bedre, og at batteriet varer lengre. Den er med andre ord ikke så voldsomt mye mer ”pro” enn forgjengeren, men fungerer det, så er det ikke mye mer man trenger.

Enheten støtter CF, SDHC og Memorystick minnekort, og bruker 3 stk AAA-batterier. Det er mulig å få både billader og USB-lader til den.

Vi kjenner ikke prisen på enheten, men forrige versjon koster 945,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen