Gentoo 2005 med ekte LiveCD

Gentoo 2005.0 er planlagt for lansering i februar neste år. Distribusjonen er den som har sett mest økning på serversiden, og er nå installert på hele 1% av verdens webservere. Gentoo er kjent for at alle programmer blir kompilert under installasjonen, slik at programvaren blir optimert for maskinen den kjører på.

På grunn av kompileringen, er også Gentoo kjent for å bruke svært lang tid på installasjonen. Det er helt vanlig at en Gentoo-installasjon kan ta flere dager om du ikke har en helt ny datamaskin. Med den nye LiveCDen er det derfor mulig å teste ut distribusjonen uten å bruke mange dager på en installasjon. Den nye LiveCDen kommer til å ligne svært mye på måten Linux-distribusjonen Knoppix fungerer på, til forskjell fra dagens LiveCD, som hovedsaklig er en installasjons-CD.

Det grafiske installasjonprogrammet som også skal være klart i neste versjon, vil la deg installere Gentoo på flere maskiner med samme oppsett. Chris Gianelloni, som styrer slippgruppen til Gentoo, sier til ZDNet at den nye installasjonen vil ha mange muligheter slik som RedHat Kickstart. Du kan lage et skript, som mellom annet kan inneholde hvilke pakker du vil ha installert. Ved å bruke samme skript på flere maskiner, vil du få identiske installasjoner.

Det ble sluppet en ny versjon av Gentoo i forrige uke, nemlig 2004.3, og denne inneholder en enkelt kernel for AMD64- og x86-plattformene, og en oppgradert versjon av GCC. Tidligere har det vært støtte for både kernel 2.4 og 2.6 i Gentoo.

Kilde: ZDNet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen