Gentoo-servere angrepet

Det ble denne uken meldt at noen hadde angrepet serverne som brukes til å distributere Gentoo Linux. Dette skjer knapt en uke etter at Debian meldte om samme type angrep mot sine servere. Tidligere i år prøvde også noen å legge inn en trojansk hest i selve Linux-kjernen. Du kan lese mer om disse to sakene her: Debian slapp med skrekken og her: Prøvde å legge inn trojan i Linux-kjernen.

Man har ikke klart å spore vedkommende som sto bak innbruddet. Angriperen installerte et rootkit og skjulte deretter sine spor ved å modifisere og slette visse loggfiler. Ifølge Gentoo skal det ikke ha oppstått noen skade på selve Linux-distribusjonen som følge av innbruddet. Det ble ikke sagt noe om nøyaktig hvilket sikkerhetshull angriperen hadde benyttet for å komme seg inn.

Gentoo Technologies bekrefter at sikkerheten at skal ha vært god på systemet ettersom man kjørte både IDS og sjekking av filintegritet (mot checksum?). Boksen ble fjernet fra nettverket kort tid etter at innbruddet ble oppdaget.

Januar 2004 kommer Gentoo til å legge ut en ny versjon av sin Linux-distro. I løpet av neste år planlegges det i alt fire nye versjoner. Du kan lese mer om dette her: http://www.gentoo.org/proj/en/releng/. Gentoo har fått rykte på seg for å være en distro for tekniske brukere og kan tilby konfigurering ned til minste detalj.

 

(Kilder: Gentoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen