Illustrasjon
Teknofil
Illustrasjon (Bilde: Shutterstock/Teknofil.no)

Selvlysende lam med manet-DNA havnet i franske butikker

Sannsynligvis solgt og spist.

Franske familier har antakeligvis, uten å vite om det, spist kjøttet fra et lam som stammer fra et noe spesielt forskningsprosjekt. Dette forteller The Verge.

«Grønne sauer»

Det franske instituttet for jordbruksforskning (INRA) jobbet med et prosjekt der de brukte DNA fra en spesiell type maneter for å skape «grønne sauer». Et grønt, selvlysende protein ga disse sauene kraftig farge og gjennomsiktig hud.

I 2014 fødte en av sauene et lam, som fikk navnet Ruby. Utrolig nok endte dette lammet opp med å bli solgt til et slakteri i fjor, sammen med en hel haug normale sauer.

Etter slaktingen ble kjøttet solgt, og hva som så skjedde med det vet man ikke. Antakeligvis havnet det i butikkene, og er for lengst spist opp.

Etterforskes som kriminalsak

INRA hevder at det ikke medfører noen fare å spise kjøttet, men de har bedt det franske rettsystemet å etterforske saken likevel.

Grunnen er at Ruby antakeligvis ble flyttet fra laboratoriet med viten og vilje, av en eller flere som ønsket å skape trøbbel. Det skal visstnok ha vært et høyt konfliktnivå i laboratoriets ledelse.

Hvis man oppdager og får dømt de skyldige, kan de forvente seg en bot på 75 000 euro (omtrent 655 000 kroner) og opp til ett år i fengsel.

Selvlysende fårikål er én ting
Hva sier du til en burger laget av kunstig grodd kjøtt? »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen