Genial nettleser fra Nokia

Tidligere har Nokia benyttet nettlesere fra norske Opera på sine Series60-mobiler. Men nå satser de på en egenutviklet variant som skal inn i alle nye mobiltelefoner med 3. generasjon av Series60-plattformen.

Ryddig
Den nye nettleseren skal gjøre mobil internettsurfing mer lik den brukeropplevelsen du får ved å surfe nettet på en vanlig PC. Utfordringen har vært å få oversikt over en nettside uten å måtte krympe den til det uleselige eller bryte opp den originale layouten og presentere innholdet som en lang og smal kolonne.

Nokia har løst dette ved å gi deg et miniatyrbilde å navigere på. Hele nettsiden krympes til å passe inn i skjermbildet. På miniatyrbildet ser du en liten rød rute, som viser hvilket utsnitt du får på skjermen når du slipper navigasjonsknappen. Det hele virker omtrent på samme måte som når du bruker forstørrelsesglass-funksjonen som er innbygget i Windows.

Apples Safari
Nettleseren er basert på åpen kildekode og tar utgangspunkt i Safari. Dermed er Opera overflødig. Også andre mobilprodusenter som lisensierer Series60 3rd edition vil få den nye nettleseren.

I tillegg til å gi deg nettsider med ”vanlig” utseende har Nokia-leseren en funksjon som blokkerer såkalte pop-ups, samt mulighet for å lese RSS. Dessuten har den fått en musepeker du kan styre rundt på skjermbildet for å slippe å måtte bla deg gjennom alle lenkene på siden for å kunne gjøre et valg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen