Geil kaster seg på tsunamien

Hardware.no/Hannover: Geil er på kjent som en respektert produsent av minnemoduler. De har siden oppstarten holdt dette enkle fokuset, noe få andre lignende produsenter kan si. Det er overhode ikke unormalt at en minnemodulprodusent også tilbyr kabinetter, kjølere og strømforsyninger.

Geil åpner nå fokusområdet sitt et lite hakk, og kjører strømforsyninger inn i sitt sortiment. Det viser seg nemlig at en av sjefene i Geil har en fortid innen strømforsyninger for industrien, hvilket skal ha vært nytting kunnskap i forbindelse med utviklingen av strømforsyningene.

Vil ikke blande merkenavn

De nye strømforsyningene, som strekker seg fra 650 folkelige watt, og helt opp til massive 1400 watt, selges under merkenavnet Thortech. Geil har valgt, ulikt fra mange andre, å skille strømforsyninger ut som et helt eget merke. De forteller selv at dette er gjort fordi de ikke ønsker at assosiasjoner fra minnemoduler og strømforsyninger skal gå over i hverandre.

Her har Geil riktignok en lite poeng, en kjip strømforsyning betyr nødvendigvis ikke at minnemodulene vil prestere dårlig. Men, vi stiller oss samtidig spørsmålet om dette er gjort grunnet usikkerhet på kvaliteten.

Miljømessig gull

Thunderbolt er navnet på den første serien med strømforsyninger. I første omgang er det snakk om modeller på 650 W, 800 W og 1400 W. Nøyaktig pris og tilgjengelihet i Norge er enda ikke klart, men vi vil tro at det er snakk om en del måneder. 80-plus-sertifiseringen er fortsatt en pågående prosess, noe som ofte tar en god stund.

Når vi først er inne på dette med energieffektivitet, sikter man mot gullsertifisering på Thunderbolt-serien. Dette betyr at strømforsyningen til tider skal holde effektiviteten godt over 90 %, noe som er godt for både deg og miljøet.

Av øvrige spesifikasjoner kan vi nevne modulære kabler og fire +12 V-linjer. Kontakter er det godt med på alle kanter, men antallet avhenger av hvilken modell du måtte ønske.

Dropper SSD

Av en eller annen grunn har Geil foreløpig valgt å styre vekk fra SSD-markedet, men heller satset på strømforsyninger. Vi skal komme tilbake til akkurat dette i en egen artikkel.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen