GeForce 6800 LE spesifikasjoner


GeForce 6800 - snart også som "LE"

Mye tyder på at kampen mellom ATI og NVIDIAs nye grafikkort vil stå om budsjett/ytelses-klassen, der GeForce 6800 GT og det kommende Radeon X800 "GT"-kortet ligger. Nå ser det derimot ut til at det kommer et nytt slag - om de aller lavest ytende og billigste versjonene, ettersom NVIDIA gjør seg klar til å lansere GeForce 6800 LE.

Kortet vil i følge tyske TweakPC koste omtrent 200 amerikanske dollar - under to norske tusenlapper - og det skal posisjoneres som en konkurrent til ATIs Radeon X800 SE, som hittil bare er tiltenkt ferdigmaskiner.

Til tross for den lave prisen, vil kortet allikevel være bedre enn de beste GeForce 5-kortene. GeForce 6800 LE kommer i følge TweakPC til å få støtte for Pixel og Vertex Shader 3.0, og får kjernefrekvens på 300 MHz med minne på 350 MHz (700 DDR). Med 128 MB minne kan det bli såvidt raskere enn GeForce 5900 Ultra, hevder nettstedet.

Det er uklart om dette kortet, i likhet med X800 SE, noensinne vil finne veien til butikkene som et frittstående kort. Derimot skal MSI allerede være i gang med produksjon av kortene for OEM-markedet, og de ventes i tyske supermarked-PC-er i løpet av høsten. Antakelig kommer de til norske ferdigmaskiner omtrent samtidig.

(Kilde: TweakPC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen