GeForce 6800 i tospann


GeForce 6 i "SLI-oppsett"

(bilde: Hardware Analysis)

Tidligere i år ble det kjent at PC-produsenten Alienware gjennom sin "Video Array"-teknologi, vil tilby PC-er med doble grafikkort (les våre saker "Alienware: To grafikkort i én PC" og "AlienWare tester dual-GeForce 6800"). Nå tyder alt på at oppsett med doble grafikkort ikke blir eksklusivt forebeholdt eiere av Alienware-PC-er.

Nettstedet Hardwareanalysis.com har vist frem bilder av GeForce 6800 Ultra i PCI Express-versjon, som kan koples sammen ved hjelp av en såkalt "MIO port". Denne tilkoplingen, som er plassert på toppen av kortene, blir tilgjengelig på alle PCIe-baserte kort i GeForce 6800-serien. Dermed kan det være duket for en reprise av de gode, gamle Voodoo2 SLI-dagene.

Problemet er bare at få hovedkort vil komme med doble PCIe x16-porter. Trolig vil enkelte hovedkort rettet mot arbeidsstasjoner og Intel Xeon bli utstyrt med doble PCIe x16-porter. Videre vil man trenge to helt identiske grafikkort for at et slikt "dual-oppsett" skal fungere.

Tidlige tester har vist en økning i ytelsen på opp mot 80%, sammenlignet med tilsvarende systemer med kun ett grafikkort. Selv mener NVIDIA at løsningen kan gi en ytelsesøkning på nærmere 90%. Dermed kan det fort vise seg å bli økonomisk forsvarlig å f.eks. kjøpe to av de rimeligste kortene i GeForce 6800-serien, fremfor å velge ett av de dyreste (Ultra/Ultra Extreme).

(kilde: Hardwareanalysis)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen