GeForce 6800 GT i salg før Ultra?

Alt tyder dermed på at NVIDIAs mange grafikkortprodusenter har vært travelt opptatt med flashe bioser på titusenvis av allerede produserte GeForce 6800 Ultra-kort de siste ukene. Fra lanseringen skulle kortene ha minne/kjernefrekvenser på henholdsvis 550/400 MHz - men mye tyder nå på at kortene vil få en kjernehastighet på 450 MHz eller høyere.

Forsinkelsen fører også til at kortene vil komme samtidig - eller like etter GeForce 6800 GT, også omtalt som PRO. Disse kortene ventes i følge kilder også å selge mye bedre, ettersom de bare vil ta opp én kortplass og også vil koste noe mindre.

Det har tidligere kommet rapporter som skulle tilsi at Ultra-kortene allerede er i salg i enkelte japanske butikker, men dette er antakelig enkelttilfeller, salg av kort med "de gamle" klokkehastighetene, eller kanskje endog salg av referansekort.

Det har ikke lyktes oss å bekrefte nøyaktige klokkehastighetene i dag, men ettersom NVIDIA ventet på ATI sitt svar på GeForce 6800-serien og deretter besluttet å skru opp hastighetene, kan man jo tenke sitt om hvordan kortene vil yte mot ATI sine X800-grafikkort.

NVIDIA har tidligere også lempet en del på kravene til strømforsyningen i maskiner som kan takle Ultra-kortene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen