GeForce 6800 bilder og specs

De offisielle bildene som har lekket ut til nettsteder i Asia - og etterhvert hele verden - viser en glossy versjon av selve GPU-en, av to forskjellige kort. Begge kortene kommer med svære innebygde vifter, som også kanaliserer masse luft over GDDR3-minnet. Kortene får som ventet hele to molex-strømkontakter.

NVIDIA har også vist frem kort som er "dobbeldekkere" i det siste - men de offisielle kortene på disse bildene ser ikke ut til å ta opp mer enn én kortplass. Det er også litt uklart om begge bildene under er av et "vanlig" kort, mens Ultra-versjonen kanskje er den mye omtalte dobbeldekkeren.
NVIDIAs nye GeForce-kort dropper nokså uventet FX-navnet, kanskje mest på grunn av at FX-kortene fra NVIDIA har fått et frynsete rykte fra begynnelsen av. De nye logoene til kortene har også en annen fargekode enn FX-serien, som for å signalisere at dette er helt andre GPU-er med helt annen teknologi enn GeForce FX-serien.


Spesifikasjoner
Samtidig har spesifikasjonene til kortene lekket ut, sammen med en tentativ leveringsdato i midten av mai. Disse spesifikasjonene er derimot ikke offisielt bekreftet, og kommer høyst sannsynlig fra kilder i produsentleddet. Dermed kan "leveringsdatoen" henspille på når kortet er i hyllene - og betyr dermed ikke at NVIDIA vil utsette selve lanseringen om noen dager.

Ellers det ingen overraskelser i spesifikasjonene - GeForce 6800 får flere transistorer enn en Pentium 4, klokkastigheter omkring 400 MHz og GDDR3-minne på over 1 GHz "DDR". NV40 sine 16 pipelines kan også fungere som 32 pipelines for rene Z-operasjoner, og har støtte for Pixel Shader 3.0. Den noe spesielle DirectX-henvisningen kan tyde på NVIDIA er tilbake med gamle triks - GeForce FX-serien ble som vi husker omtalt som å støtte DirectX 9+, men viste seg å ha noe begrenset DX9-støtte, for ikke å si ytelse.


 
GeForce 6800
GeForce 6800 Ultra
Kodenavn
NV40
NV40U
Transistorer
222 millioner
Prosess/produsent
130 nm - IBM
Klokkehastighet
Opp til 400 MHz
Over 400 MHz
Minne
256 MB GDDR3
Minnebuss
256-bit
Minnehastighet
2 x 550 MHz
2 x 600 MHz
Pipelines
16x1 (render) eller 32x0 (Z)
FP-operasjoner
FP16, FP32
RGAA
4X
DirectX
DirectX 9.0c
Pixelshader-versjon
3
Vertexshader-versjon
3
OpenGL
1.5+ (2.0)
Pris
$299
$399
Tilgjengelighet
Medio mai


Også prisen forteller en egen liten historie - GeForce 6800 blir ikke billig, og den ser heller ikke ut til å komme i noen nedklokket budsjettversjon med det første. Kortene kommer etter alt å dømme i både PCIe- og AGP 8x-versjoner.

(Kilder: Darkcrow, Digit-Life, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen