GeForce 6600 med 256 MB minne

GeForce 6600 karakteriseres som et såkalt "middle-end" kort og koster mellom 1500- og 2500 norske kroner, avhengig av hvilken versjon man ønsker. Prisnivået har gjort NVIDIA-kortet til en farlig konkurrent i spillmarkedet ettersom tilsvarende kort fra ATI er X600 - som på papiret har lavere ytelse.

Det er imidlertid X700 som skal hamle opp med NVIDIA sin 6600-serie. Ifølge en tidligere artikkel hos The Inquirer vil kortene ligge på samme prisnivå som 6600. Offisiell lanseringsdato sies å være satt til månedsskiftet september/oktober, men det er ikke kjent hvor raskt kortene vil ankomme markedet.

De fleste versjonene av 6600 vil være tilgjengelige i Norge i begynnelsen av november.

Dersom man er ute etter et raskt grafikkort er det viktig å være oppmerksom på at mer minne ikke nødvendigvis betyr bedre ytelse dersom minnebåndbredden er forskjellig. Mer minne gir grunnlag for høyere oppløsning og flere detaljer, men hjelper lite dersom kortet ikke klarer å levere tilstrekkelig antall "frames" per sekund.

Foreløpig ser det fortsatt ikke ut til å være aktuelt å levere skjermkort med 512 MB minne, hverken fra ATI eller NVIDIA i år. Bedre kompresjonsteknikk gjør at man kan pakke mer data ned på mindre lagringsplass. Oppfatningen ser ut til å være at det enda ikke er nødvendig med mer enn 256 MB minne, men til syvende og sist er det uansett et spørsmål om pris.

(Kilder: ATI, NVIDIA, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen