GeForce 6600 fra ASUS og POV

NVIDIA sier nå at ventetiden for GeForce 6600-kortene er over, bare noen knappe uker etter den faktiske lanseringen. Med tanke på hvor lang tid det tok fra lansering til levering av GeForce 6800-brikkene, har de denne gangen bestemt seg for å feire den "raske" leveringen av 6600-kort med sin egen lille pressemelding.

I prisguiden finnes det nå GeForce 6600-kort fra Gainward, Gigabyte og AOpen - og fra og med i dag også fra Point of View og ASUS, som lanserte kortene sine samtidig med NVIDIAs "klar til å levere"-melding før helgen.

De fleste kortene har leveringstider fra en uke og oppover. Prisene varierer med omtrent 200 kroner for standard-versjonene og med nesten seks hundrelapper for GT-kort.

Point of View sier derimot at de nylanserte kortene deres skal være klare i løpet av uke 40 - som betyr sånn omtrent nå. Selskapet er klare med både standard- og GT-versjoner som får rimelig forskjellige spesifikasjoner hva frekvenser og minne angår. GT-versjonen deres får GDDR3-minne på 1 GHz effektivt, SLI-utgang og kjerne på 500 MHz, mens standardversjonen får kjerne på 300 MHz og DDR (1)-minne på 550 MHz effektivt.


ASUS sin GeForce 6600-lansering ser derimot ut til å være svært så nølende, og de har ikke en gang planer om masseproduksjon av kortene før i midten av november. Da ser det også ut til at de bare kommer med "standard"-versjonen, som i klartekst betyr at ASUS ikke kommer til å lansere GeForce 6600 GT-kort med det første. Derimot kommer de med to versjoner av standard-kortet: En med 128 MB og en med det dobbelte.

Standardutgaven av GeForce 6600 får "de vanlige" VGA, DVI og TV-ut-portene, og kjerne/minnefrekvenser på 300/275 MHz (550 MHz effektivt) for 128 MB-versjonen, og med litt tregere minne på 250 MHz (500 MHz effektivt) for 256 MB-kortet.

Mer informasjon om de forskjellige GeForce 6600-kortene finnes som vanlig i prisguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen