Lillebroren til denne har fått slippdato.
Lillebroren til denne har fått slippdato. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Nvidias billigere GeForce RTX 2070 har fått lanseringsdato

Det har gått en uke siden Nvidia slapp sine nye grafikkort i RTX 20-serien, du vet – de nye og ganske revolusjonerende grafikkortene som ikke bare byr på heftigere grafikk, men også nyvinninger som strålesporing og DLSS.

Noe som ikke kommer gratis.

Så selv om toppmodellene Nvidia GeForce RTX 2080 Ti og GeForce RTX 2080 er svært interessante nok i seg selv, er det ikke nødvendigvis så mange som kan eller vil ta seg råd til et eksemplar.

Sånn sett er det kanskje ikke så merkelig at mange heller venter på GeForce RTX 2070, som vi frem til nå har visst skal komme «i oktober».

Nå er også datoen klar.

 

For de av dere som vil ha noe fra siste generasjon uten å måtte vrenge lommeboka er altså 17. oktober datoen som bør ringes rundt i kalenderen, Men de 499 dollarene Nvidia skriver om er muligens litt utopiske – selskapets egne Founders Edition-kort koster en tusenlapp mer, mens høy etterspørsel gjør at heller ikke tredjepartskort akkurat er snille mot kontoen.

Rent teknisk sett er GeForce RTX 2070 basert på en nedskalert versjon av den fulle Turing-brikken kalt TU102 – som kun virkelig får strekke på beina i GeForce RTX 2080 Ti. Versjonen som sitter i RTX 2070 har færre transistorer, Tensor-kjerner, RT-kjerner og CUDA-kjerner (Streamprosessorer) for å treffe et lavere prissegment med lavere ytelse men også ditto strømforbruk.

Alt du må vite om dette har du her:
Nvidias RTX-kort åpner for en ny æra i 3D-grafikk >>>

(Kilde: Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen