GDDR4 klart i 2004?


Samsungs GDDR3 er verdens foreløpig raskeste minne

Den neste generasjonen av GDDR (Grafikk-DDR)-minne banker på døren, nesten allerede før dagens GDDR3 har kommet seg ut av sengen. Arbeidet med GDDR4-teknologien har nå blitt igangsatt, akkurat i det både ATI og NVIDIA nettopp har tatt i bruk den aller siste GDDR3-teknologien i de siste grafikkortene.

Det er lite informasjon om nøyaktig hvordan GDDR4 vil komme til å virke, men mye tyder på at teknologien vil være en evolusjon av GDDR3 - istedenfor å bygge opp en revolusjonerende ny design.

Dagens, eller kanskje heller morgendagens GDDR3-minne, produseres foreløpig bare av Samsung, og ventes å nå 2 GHz effektiv frekvens i løpet av året. Teknologien skiller seg ganske mye fra GDDR2, men den 4. generasjonen av grafikkminneteknologien ventes å holde seg tett opp til GDDR3.

Utviklingen av GDDR4-standarden er allerede i full gang, ifølge X-bit labs, som tror at JEDEC-gruppen vil være klare med spesifikasjonen for minnet før året er omme.

Produksjon av minnebrikker kan settes i gang rett etter dette, og dermed kan det tenkes at vi får GDDR4-minne på 2,8 GHz effektiv frekvens omtrent samtidig som GDDR3 når 2 GHz.

Det er for øvrig teknologisjefen i ATI, Joe Macri, som leder JEDEC-arbeidet med den nye standarden.

(Kilder: X-bit labs, DriverHeaven.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen