Test

Gavin DeGraw ? Gavin DeGraw

Fem år er gått siden Gavin DeGraw debuterte med "Chariot" i 2003. Siden da er han blitt spilt på utallige radiokanaler, kjøpemarkeder og kinosaler, og ikke minst ble hans I Dont Want to Be enormt populær etter at den ble en gjenganger i "Idol" samt kjenningsmelodi til TV-serien "One Tree Hill".

DeGraw er både sanger, låtskriver, pianist og gitarist.
DeGraw er både sanger, låtskriver, pianist og gitarist.

Likevel kan man ikke påstå at han er blitt en stjerne i den grad at alle kjenner til navnet hans. Og etter å ha lyttet gjennom oppfølgerplata er det heller tvilsomt om situasjonen vil bli endret nevneverdig.

Korsang og rock

Man kan oppsummere Gavin DeGraws andre album, oppkalt etter ham selv i all sin storhet, med at det inneholder to typer sanger: De som dreier seg omkring kjærlighet og de som handler om andre ting. Kanskje ikke så overraskende så er kjærlighetslåtene i klart flertall, og det er i og for seg bra, for det er her DeGraw ser ut til å skrive de beste tekstene.

Have You to Thank fremføres på stemningsmettende piano, mens Cheated on Me er mer veldyrket rockelåt. Åpningssporet In Love With a Girl inneholder på sin side berusende korsang på samme måte som tilfellet var med førnevnte hit I Dont Want to Be.

Samlebåndspreget

Så langt har DeGraw besøkt Norge tre ganger. Hans neste Oslo-besøk vil finne sted tirsdag 3. juni på Sentrum Scene.
Så langt har DeGraw besøkt Norge tre ganger. Hans neste Oslo-besøk vil finne sted tirsdag 3. juni på Sentrum Scene.

"Gavin DeGraw" følger i mange av de samme fotsporene som det første albumet hvor DeGraw polerer lyden og forvandler stemningen til noe som virker større og smidigere uten at det nødvendigvis endrer på noe av hans fra før vage pop-uttrykk. For mange vil han nok fremstå som en slags hybrid mellom Maroon 5 og Rufus Wainwright, men i motsetning til disse higer ikke DeGraw etter å finne opp nye trender innenfor R&B eller popmusikk. I stedet velger han resolutt å gå for det han alt kjenner fra før. Resultatet av dette blir at musikken føles for strømlinjeformet og til syvende og sist samlebåndspreget.

De som satte pris på DeGraws første album vil nok komme til å omfavne dette, og han har utvilsomt en trofast fanskare her i Norge. Men når man tenker på hvor hyppig de fleste artister kommer opp med velkomponerte album er det litt merkelig at det har tatt DeGraw hele fem år å komme opp med noe hvor han strengt tatt følger den gamle oppskriften sin nok en gang.

Konklusjon

DeGraw har på sitt andre album valgt å gå mer bort fra piano og i stedet benytte gitaren som hovedinstrument. Som følge av dette er "Gavin DeGraw" blitt preget av en mørkere sensibilitet, men det er dessverre også lenger mellom høydepunktene. Alt under ett er dette i samme landskapet som debutalbumet, og dermed kunne "Gavin DeGraw" likeså godt blitt hetende "Chariot del 2".

Gavin DeGraw Gavin DeGraw   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen