Gates mener iPod ikke vil vare

Det var i et intervju med den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung at Bill Gates luftet sine tanker om fremtiden til Apples iPod. Jeg tror ikke suksessen til iPod kan fortsette på lang sikt, uansett hvor gode Apple kan være, uttalte Gates.

Han sammenlignet Apples iPod med Macintosh, som økte svært fort på åttitallet, men dalte raskt i popularitet da Microsoft lanserte Windows. Jeg tror du kan trekke paralleller til datamaskinen -- her var også Apple veldig sterke med Macintosh og sitt grafiske brukergrensesnitt, slik som med iPoden i dag, og deretter tapte de den posisjonen, sa Gates til avisen.

For øyeblikket sliter Microsoft med å konkurrere med Apples iPod. Apple har for øyeblikket omtrent halvparten av markedet for harddiskbaserte musikkavspillere. I mars gjorde Apple også et stort inntog i markedet for flash-baserte spillere med iPod Shuffle, med 58% av alle solgte enheter den måneden.

Ifølge Gates er mobiltelefoner det neste store i musikkindustrien. Nokia, Samsung og Sony Ericsson har alle mobiltelefonmodeller som kan spille av musikk, og Nokia har en avtale med Microsoft om å bruke Windows Media på enkelte av deres telefoner. Det er forventet at Apple kommer til å lansere en iTunes-kompatibel telefon i samarbeid med Motorola i juli.

Kilde: BetaNews

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen