Gates er årets navn

Sammen med sin kone Melinda Gates, og rockeren Bono fra U2, ble Bill Gates kåret til årets navn av Time Magazine, som offentliggjorde årets navn i gårsdagens utgave. Magasinet hadde lagt vekt på at disse tre var de som hadde gjort mest for å utrydde malaria, AIDS, og fattigdom.

Bill Gates er også i år verdens rikeste mann, med sine 46,5 milliarder dollar, hele 309 milliarder kroner. Bill & Melinda Gates Foundation som blir ledet av Bill Gates Sr., har hele 29 milliarder dollar, 192,5 milliarder kroner, til rådighet. Hvert år donerer organisasjonen over 7 milliarder kroner til ulike organisasjoner, hovedsaklig med fokus på AIDS, sykdom og utdannelse.

Også nevnt som "årets partnere", var de amerikanske eks-presidentene George H.W. Bush og Bill Clinton, for sin innsats etter tsunamien i Asia og orkanen Katrina. Alle amerikanske presidenter siden Franklin Roosevelt har blitt valgt til årets navn minst en gang, og det er nå vanlig at magasinet velger en president til årets navn det året han blir valgt eller gjenvalgt.

Kilde: Reuters, Wikipedia

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen