Gates snart klar med iPod-rival


Et noe humoristisk forslag til en Microsoft-spiller

Det er ingen hemmelighet at Microsoft har sett seg svært lei av Apples dominans i mp3-spillermarkedet. I fjor gikk ledelsen i selskapet såpass langt at et direktiv mot å eie iPod-er ble vurdert.

Men stemmer de siste ryktene kan ansatte snart kjøpe sin egen Gates-spiller. Rykter vil nemlig ha det til at Microsoft nå utvikler en egen iPod-konkurrent i det stille, og har inngått allianser med en rekke andre selskaper innenfor musikkindustrien som deler Microsofts irritasjon over Apples suksess.

Nyhetsbyrået Reuters kunne nylig melde at Microsoft har hatt samtaler med representanter i musikkindustrien om utvikling av en egen musikktjeneste. Siden MSN Music allerede er oppe og kjører, tolker flere det dithen at Microsoft planlegger en mer helhetlig støtte som skal kunne brukes mot en egen musikkspiller. Enkelte kilder hevder til og med at Microsoft har en spiller klar, og at denne nå klargjøres for selskapets nye musikktjeneste.

Microsoft har til nå verken vedkjent eller kommentert ryktene, noe som ikke burde overraske. Men siden selskapets musikksatsning så langt ikke har lyktes å riste kunder ut av Apples iTunes-nett, er det ganske naturlig at selskapet enten intensiverer eller gir opp musikkprosjektet.

Om Microsoft skulle gå inn i mp3-markedet med egen spiller, kan det bli svært interessant å se om Gates og Co. lykkes. Foreløpig har selskapet alle odds mot seg tatt i betraktning at Apple sitter med over 50 prosents markedsandel i store deler av verden.

(Kilde: Vnunet, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen