(Bilde: Screenshot, BlackBerry Pressefeed)

Gartner til bedriftene: – Kvitt dere med Blackberry

Ny rapport råder bedrifter til å ikke bruke mer enn seks måneder på å bytte til en annen plattform.

Analyseselskapet Gartner kommer snart med en rapport hvor de vil anbefale alle bedrifter som bruker BlackBerry-mobiltelefoner og selskapets server- og administrasjonsprogramvare til å finne alternative mobilplattformer så snart som mulig. Det skriver Computerworld.

Rådet kommer etter at BlackBerry før helgen rapporterte et tap på hele 965 millioner dollar i kvartalet som ble avsluttet 31. august. BlackBerry har avvikende regnskapsår, og dette var selskapets 2. kvartal for regnskapsåret 2014. 

Giganttapet kommer bare dager etter at selskapet annonserte at det blir kjøpt opp av Fairfax Financial Holdings for 4,7 milliarder dollar, og at 4 500 av de 12 500 ansatte  må gå. 

Finn alternativer raskt

– Gartner anbefaler at våre kunder som bruker BlackBerry Enterprise ikke bruker mer enn seks måneder på å vurdere og implementere alternativer til BlackBerry, sier Gartner-analytiker Bill Menezes i et intervju med Computerworld på e-post fredag. 

Menezes  sier Gartner vil legge frem en full rapport til de av sine kunder som bruker BlackBerry Enterprise Service-tjenere og BlackBerry-mobiltelefoner.

BlackBerry-sjef Torstein Heins sier i en uttalelse at BlackBerrys nye BES 10-plattform får en stadig større utbredelse, og at det er mer enn 25 000 servere med denne plattformen nå – mot 19 000 i august, skriver Computerworld.

Les også: BlackBerry blir solgt

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen