Garmins første med optisk pulsmåler
(Bilde: Garmin)

Garmins første med optisk pulsmåler

Lysbasert hjertefrekvens rett på håndleddet i ny treningsklokke.

Garmins nye treningsklokke integrerer pulsmålingen i selve urhuset. Si farvel til trange og kløete pulsstropper rundt brystet.

Les også: Garmin satser på eget økosystem » (Cw.no)

Selv om Garmin er størst på treningsur, er de faktisk sist ute med optisk basert pulsmåling integrert i sine wearables. Mio, Adidas, TomTom, Fitbit og selv nykommeren Apple Watch harfotoplethysmografi i sine ur og stropper.

Philips-teknologi

Men Garmin har ingen planer om å finne opp kruttet selv på denne fronten, og implementerer teknologien til Philips/Mio, slik også TomTom har gjort. Utviklingen på denne fronten gjør at lysbasert måling av hjertefrekvens er like eksakt som konvensjonelle bryststropper selv om responstiden i forhold til variasjon kan være noe lavere.

Foto: Garmin

Garmin ForeRunner 225 er en oppdatering av klassikeren FR220 i mellomsjiktet, primært med omtalte pulsmåling integrert i tillegg til akselerometer som også måler bevegelser innendørs på tredemøller samt trådløs integrasjon mot en iPhone-app og Garmin Connect-nettsiden.

Opp, opp, opp!

Bevegelsesovervåkingen finnes også i vivoactive-serien med armbånds-sensorer og -klokker. Aller siste på denne fronten er en påminnelse straks det har gått for lang tid i stillesittende tilstand.

Utover dette er FR225 en typisk GPS-basert treningsklokke som også kan laste ned treningsplaner fra Garmin Connect i tillegg til live tracking-funksjonalitet og tilkobling til sosiale medier via iPhone-koblingen.

En fin funksjonalitet i FR225 er et lettlest fargedisplay som viser deg pulssoner på en lettforståelig måte under fysisk aktivitet.

Les også: Denne turplannleggeren til Apple Watch er verd en kikk »

Tilgjengelighet

Garmin ForeRuner 225 blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal dette året, og forventes å ligge samme sted prismessig som forgjengeren FR220 - noe som er rundt 2000 kroner. 

iPhone-appen finner du gratis på iTunes App Store her. Sjekk også ut en promo-video på CW.no

Smart tredemølle forbedrer løpeteknikken:
Technogyms nyeste tredemølle snakker med iPad-en din » (Cw.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen