Garmin lanserer GPS-mobil

Etter hvert som flere og flere mobiler kommer med innebygd GPS er det ingen overraskelse at Garmin selv nå tar steget inn i dette markedet. Selskapet lanserte nüvifone i New York i går, onsdag og lover at telefonen skal komme på markedet i løpet av tredje kvartal i år.

Les også:

- Garmin lager mobil-GPS
- Mio lover raskere GPS
- Er dette Iphone med Tomtom-GPS?

Låner fra Apple

I tillegg til å ha Garmins imponerende GPS-system innebygd, kommer nüvifone med innebygd HSDPA-støtte, for rask dataoverføring. Nüvifone har selvsagt de andre funksjonene som forventes av en mobil i 2008 også, som kamera, video og MP3-spiller.

Mobilen kan minne om Apple iPhone med sin enorme 3,5 tommers trykkskjerm og manglende taster. De bildene vi har sett av telefonen og brukergrensesnittet tyder da også på at de har ”lånt” mye fra denne telefonen.

Andre funksjoner inkluderer Google-lokalsøk, Garmins onlinetjenester, messenger og e-post. Det er ikke kjent hvilke markeder telefonen vil dukke opp i, eller hvor mye telefonen vil koste.

Først ute?

Selskapet skryter uansett av at nüvifone en veldig god mobiltelefon, nettleser og personlig navigator.

- Dette er gjennombruddsproduktet som mobil- og GPS-brukere rundt hele verden har ventet på – den ene enheten som kan gjøre alt,, sier sjefen i Garmin, Cliff Pemble.

Nå skal det vel sies at det allerede finnes en rekke mobiltelefoner der ute, med integrert GPS. Ikke minst Nokia N95, som har fått mye skryt for sin imponerende funksjonalitet. Vi holder likevel døren åpen for at nüvifone har en del å tilby, ikke minst i brukeropplevelsen av GPS på mobilen.

Du kan lese mer om denne mobilen på nettsidene til Garmin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen