Garmin integrerer Google Local Search

(CeBIT Hannover/mobilen.no): Under dagens pressekonferanse viste Garmin det nye brukergrensesnittet som vil bli å finne på Nüvifone. Samtidig kunne de presentere en rekke nye GPS-enheter for bil, med nüvi 900 som det mest spesielle produktet.

Italiensk fotball
Det er ikke bare grensesnittet som er nytt på denne modellen. I tillegg har den nemlig fått innbygget mottaker for bakkesendt digital-TV. Standarden som støttes er DVB-H, og foreløpig er det bare det italienske markedet som får se Garmins nüvi 900. Italienere skal ikke lenger behøve å gå glipp av fotballkamper, som vil bli sendt direkte til DVB-H-mottakere som den i nüvi 900.

Garmin mener åpenbart at det er et marked også for sjåfører som har så store biler at de knapt ser over panseret. Under pressekonferansen lanserte de nemlig en ny GPS med 5,2 tommer skjerm, for ”de som har store biler og trenger en større skjerm”.

Video inn
Nykommeren heter nüvi 5000, og skulle du bli lei av å følge med i trafikken kan du koble en DVD-spiller til skjermen og kjøre film i stedet. En innbygget FM-sender sørger for at du kan kjøre lyden ut på bilens stereoanlegg.

Et annet alternativ, som nok er lettere for Trygg Trafikk å svelge, er at du kobler et ryggekamera til denne videoinngangen.

Nüvi 5000 kommer før sommeren, og vil koste rundt 6000 kroner (veiledende pris).

Talk to me ... in english, please!
Samtidig, og til samme pris, lanseres Nüvi 860. Denne modellen har stemmegjenkjenning, og det skal holde at du sier ”finn nærmeste italienske restaurant”, og så leter Garmin den opp for deg. På samme måte skal du kunne finne adressen du skal til – uten å måtte trykke på skjermen.

(Her er Garmins egen presentasjonsvideo):
[wip4: video=301 width=530 align=center]


Og skulle du havne på vidvanke eller komme opp i en ulykke holder det at du sier ”hvor er jeg?”. Maskinen gir deg så nøyaktige koordinater, navn på de nærmeste kryssende veiene eller avkjørslene, samt informasjon om hvor du finner nærmeste sykehus, politistasjon eller bensinstasjon. Den eneste forutsetningen er at du snakker til maskinen på et språk den forstår. Dessverre er norsk ikke ett av dem.

Billigmodeller
Garmin vil til høsten også komme med en rimeligere serie de kaller 2x5-serien (265, 265W og 275). Disse vil ha 4,3 eller 3,5 tommer skjerm, og skal kunne motta trafikkinfo.

(Billigmodellen nüvi 2x5)

Alle de nye Garmin-GPS-ene skal også kunne lagre og vise bilder som har såkalt "geotagg". Det betyr at bildet bar informasjon om hvor det er tatt, og kan plasseres på riktig sted i kartet. Tjenesten lar deg også søke i Googlemaps, for så å lagre eller navigere til stedet du finner.

Nüvifone
De fleste teknofile er nok mest spent på hvordan Garmins mobiltelefon med storskjerm skal fungere. - Den vil bli mer navisentrisk enn konkurrentenes løsninger, som er mobiler med GPS. Vi leverer programvare til flere av disse, og har ikke som mål å konkurrere med nokia. Vi skal være sterke i vår egen nisje, sier Garmins produktsjef, Olav Meng.

For den som måtte lure på hva nüvifone skal koste når denne lanseres, så var ikke pressekonferansen til å bli videre klok av. – Den vil koste over 100 og under 1000 Euro, sa Meng.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen