Gammel Star Wars-film kommer i 3D

For et par år siden kunne George Lucas hinte til at Star Wars-filmene var på vei i 3D. I høst ble dette formelt bekreftet av LucasFilm, og nå har det endelig kommet en offisiell dato for når den første episoden i sagaen – The Phantom Menace – kommer på kino i tre dimensjoner.

Datoen er satt til 10. februar 2012, altså litt under ett år fra nå. Det er ennå ikke bekreftet om dette er en internasjonal premieredato eller om det gjelder bare for USA. The Phantom Menace vil være den første Star Wars-filmen som blir sluppet i 3D, og skal senere bli fulgt av oppfølgerne (og forgjengerne).

Spørsmål om kvaliteten

Star Wars-filmene ble ikke spilt inn i 3D, og vi har tidligere sett mer eller mindre elendige eksempler på bildekvalitet i filmer som har blitt konvertert fra 2D til 3D på kino, først og fremst Clash of the Titans og The Last Airbender.

Industrial Light & Magic har ansvaret for konversjonen av Star Wars-filmene, og i følge dem blir det benyttet siste skrik innen teknologi i den vanskelige overføringsprosessen. De skal visstnok ta seg god tid for å få resultatet til å bli bra, og dette lover i så fall godt – selv om det gjenstår en viss skepsis.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilde: What Hi-Fi?)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen