Gamle mobiler gull verdt

I disse dager er det gÃ¥tt ut plakater, returesker og annet materiell fra distributøren Dangaard og  Plan Norge til 1100 mobilforhandlere i hele landet. Den eneste forhandlerkjeden som ikke er med pÃ¥ opplegget er Expert, som har et eget retursystem.

- Vi er veldig spente på hvordan dette vil fungere. Første evaluering er i mai, men vi regner med at prosjektet vil gå minst ut året, sier Atle Aarak hos Dangaard.

Bistandsorganisasjonen Plan har et prosjekt med bygging av 1500 hus i flodbølgerammede Sri Lanka. For hver innsamlede telefon får Plan 50 kroner, i tillegg til at forhandleren og Dangaard bidrar med en krone hver.

Mobiltelefonene som samles inn selges nesten utelukkende til to selskaper som tar dem med til Asia og Afrika. Der blir de til relativt rimelige telefoner for folk som ellers kanskje ikke ville hatt råd til mobiltelefon. På denne måten hjelper de brukte telefonene to ganger, først som penger til Plans arbeid, og dernest for å gi bedre kommunikasjon til den fattigere del av verden.

75 % av månedslønna
er er viktig for å få opp mobilpenetrasjonen i mange øst-europeiske land. I det kanskje fattigste av de øst-europeiske landene, Romania kan en ny mobiltelefon koste tilsvarende 75 prosent av månedslønna. Brukte mobiltelefoner går ofte for en tredjedel av dette. En undersøkelse av det rumenske markedet viste at en tredjedel av kontantkortkundene har brukte telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen