Gamle harddisker er en sikkerhetstrussel

Selv denne kan inneholde sensitive data
Selv denne kan inneholde sensitive data

Mange bedrifter prøver å tjene noen små kroner på å selge det brukte datautstyret til en billig penge på QXL eller via private kanaler. Selv om kanskje sikkerhetsnivået blant norske bedrifter er noe høyere enn i mange andre land, er det fortsatt mange som blottlegger hele bedriften ved å kaste gamle harddisker uten å tenke på potensielle konsekvenser.

Ifølge en nylig undersøkelse utført av Fulcrum Inquiry fant man at 62 prosent av harddiskene i en gitt test inneholdt det man kunne kalle sensitiv eller privat informasjon. Totalt gikk man over 70 harddisker før man presenterte resultatene.

Det ble også oppgitt å være en sammenheng mellom størrelsen på harddisken og hvor bra den var rensket for gamle data. De mindre diskene på under 15 GB inneholdt stort sett data som det gikk an å rekonstruere (88 prosent), mens de større diskene tydeligvis ble ansett som mer kritiske og ble gjennomgått mer nøye før de ble avskrevet.

For å renske diskene for data finnes det en rekke metoder - fra enkel filoverskrivning til avansert programvare - men det sikreste er tross alt å ødelegge mediumet fysisk.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen