Det nye Snapchat-designet har ikke falt i god jord hos brukerne, men Snap-sjefen selv mener de må gi den nye appen mer tid.
Det nye Snapchat-designet har ikke falt i god jord hos brukerne, men Snap-sjefen selv mener de må gi den nye appen mer tid. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

«Gamle» Snapchat kommer ikke tilbake

Sjefen avviser underskriftene til over 1,2 millioner Snap-brukere.

Da det ble kjent at Snapchat skulle få en etterlengtet designoverhaling, var det nok mange som gledet seg. Etter at den nye versjonen ble rullet ut til flere hundre millioner brukere, har imidlertid stemningen snudd helt om

Over 1,2 millioner personer har foreløpig skrevet under på et opprop hos Change.org – som forsøker å få Snap, selskapet bak den populære lynmeldingsappen, til å rulle designet tilbake til slik det var tidigere.

Avviser gammelt design

Over 1,2 millioner personer har signert oppfordringen til Snap om å rulle tilbake den siste store designoverhalingen.

Snap-sjef Evan Spiegel avviser imidlertid dette ønsket blankt. Under Goldman Sachs' teknologikonferanse, som ble avholdt forrige uke, forsvarte han også det nye designet og hevdet tilbakemeldingene så langt bare underbygget grunnen til at de bygget om appen i utgangspunktet. 

– Det vil ta tid før folk vender seg til det nye designet, men jeg selv – som har brukt det i et par måneder – føler meg nå mye mer knyttet til tjenesten, uttalte Snap-sjefen ifølge 9to5Mac.

Det virker altså som misfornøyde «Snappere» må satse på at det nye designet skal vokse på dem med tiden.

Dramatisk endring

Det nye Snapchat-designet separerer innhold fra venner og medier, hvor vennesiden av appen nå viser både private snaps, meldinger og venners «My Story»-klipp.

Fanen som tidligere viste My Story-klippene til både venner og andre du fulgte, er nå et samlepunkt for medier, kjendiser og nettsider, uansett om du har fulgt dem eller ei. Særlig det at du får opp så mange oppdateringer fra ukjente personer du ikke har noen tilknytning til, virker å irritere flere brukere.

De nye endringene i Snapchat har ikke blitt godt mottatt. Foto: Snapchat

I tillegg vil ikke Stories lenger vises kronologisk, men være basert på hvem du har mest kontakt med og hvem som kontaktet deg sist. Flere nye funksjoner, som mange brukere finner direkte unyttige, har også blitt lagt til, og i sum har appen rett og slett har blitt mye vanskeligere og forvirrende å bruke – ifølge mange brukere.

Varsler om «stalkere»:
Instagram vil angi deg om du tar skjermbilde av noens «historie»

(Kilde: 9to5Mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen