"Game over" for enkelkjerne

Mesteparten dreier seg om dobbelkjerner hos Intel for tiden. Selskapet søker å kaste ut mest mulig av enkelkjernestrategien og fokusere for fullt på flere kjerner.

Selskapet har nylig annonsert nye verktøy som er spesielt rettet mot Pentium Extreme Edition og 955X Express ("Glenwood"). Utviklingsverktøyene er laget slik at man kan ta nytte av dobbelkjerneteknologi.

Tradisjonelt krever dataspill mye av systemet ettersom programmeringen i mange tilfeller ligger i forkant av mulighetene. Det er viktig for Intel å overbevise dette markedet om å bruke sin teknologi. Ved å lage gode og enkle verktøy danner man dermed et sterkt grunnlag for sin egen plattform.

Spillprodusentene Epic Games og Ubisoft er allerede dypt involvert i den nye dobbelkjernestrategien.

Det ser dermed ut som om Intel prioriterer spillmarkedet fremfor servermarkedet. Xeon-prosessoren blir nemlig ikke introdusert med dobbelkjerne før i 2006, mens AMD Opteron blir lansert i løpet av sommeren med slik teknologi. Fordeling av oppgaver mellom flere kjerner ved hjelp av virtualisering er et annet moment som er meget aktuelt.

Intel kommer naturligvis til å støtte enkelkjerner i en god stund fremover, men fokuset vil primært ligge på plattformer med flere kjerner og 64-bits-muligheter.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen