Game of Thrones setter  enda  en piratrekord
(Bilde: HBO)

Game of Thrones setter enda en piratrekord

Nedlasterne kastet seg over sesongfinalen.

At den superpopulære HBO-serien Game of Thrones er en storfavoritt blant nettpiratene er nå nærmest gammelt nytt. Blant annet satte både første og siste episode av den tredje sesongen nye nedlastingsrekorder, og det samme gjorde første episoden av den fjerde sesongen.

Sistnevnte sesong er nå avsluttet, og tradisjonen tro kan nettstedet TorrentFreak atter en gang slå fast at en ny piratrekord er satt.

Over en kvart million samtidig

Bare noen få timer etter at torrentfilen av avslutningen på fjerde sesong dukket opp på nettet bestod torrent-svermen av over 254 000 personer, og i løpet av de første 12 timene hadde episoden blitt lastet ned cirka 1,5 millioner ganger.

Som TorrentFreak tidlige meldte satte serien forrige måned ny Internett-rekord i antall personer som har delt én torrentfil på samme tid, da den magiske grensen på 200 000 ble brutt. Denne rekorden er altså nå slått med ganske god margin.

Den seneste sesongavslutningen skal visstnok også ha satt ny seerrekord på de lovlige kanalene, med over 7,1 millioner seere bare i USA, noe som da ikke gjør det direkte overraskende at også piratene la sin elsk på episoden.

Basert på tallene hittil er episoden ventet å bli lastet ned over 7,5 millioner ganger i løpet av de neste ukene, og om det skulle skje vil Game of Thrones bli årets mest nedlastede TV-serie for tredje året på rad. I 2013 tok serien rekorden med 5,9 millioner nedlastinger via BitTorrent for hele året.

Forfatteren bak Game of Thrones er en artig fyr:
Han skriver bøkene sine i MS-DOS »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen