Test Galileo - App for navigasjon i skog og mark

Galileo – Ikke helt ubrukelig, men nesten

Kan såvidt kalles en navigasjons-applikasjon.

I vår pågående test av apper som hjelper deg å finne frem i marka har turen nå kommet til Galileo. Denne applikasjonen kommer bare til iPhone, og klarte desverre ikke å imponere oss så veldig.

Tidligere apptester i serien:

Galileo - iPhone

Galileo er omtrent den samme løsningen som NaVida, bare uten den topografiske Norgeskart-løsningen fra Statens Kartverk. Open Street Map er beste kartalternativet for Norge i denne applikasjonen.

Det vil si at du har godkjent kart i områdene nærmest byen, som oftest med innmerkede stier, grenser, høyspentlinjer og lignende men uten topografi. Utenfor mye brukte turområder er det svært dårlig med detaljer. Noe skikkelig turkart er ikke dette, selv om turstier og vann stort sett er markert.

På skjermen vises en pil som basert på GPS-data viser retningen du beveger deg i, og nederst er det en liten målestokkanviser.

Søking og bokmerker

Galileo er egentlig et navigasjonsprogram, men et program som viser kart. Her støttes også bokmerker, men bokmerkefunksjonen koster deg syv kroner ekstra. Du kan markere et punkt bare dersom du kjøper bokmerkefunksjonen.

Programmet cacher automatisk noe kart til minnet, men det er ikke mulig å kontrollere hvilke kartområder som lagres. Her er du i all hovedsak avhengig av dekning med mindre du selv skaffer deg lokale kart. Du har også mulighet til å kjøpe ekstra funksjonalitet for å importere kart fra PC-en, slik at du slipper å laste de ned fra internett mens du er på tur. På den måten vil Galileo fungere med kart fra Statens Kartverk dersom du bruker TrekBuddy Atlas Creator, Mobile Atlas Creator, SAS.Planet eller et lignende program til PC-en for å lagre et kart i GPX-format.

Konklusjon

Galileo er ikke et navigasjonsverktøy for skog og mark, men en kartviser. At ikke Statens Kartverk ligger inne gjør at programmet i utgangspunktet er ubrukelig utenfor Oslomarka og andre turområder nær storbyene.

At applikasjonen i utgangspunktet er gratis og at det fungerer med offline-kart som du laster over på PC-en dersom du legger 14 kroner på bordet gjør at programmet likevel ikke er helt ubrukelig for alle.

Last ned Galileo »

Galileo - iPhone

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen