Fra Samsungs S8-avsløring i fjor.
Fra Samsungs S8-avsløring i fjor. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Galaxy S9, toppmodell fra Sony og en ny LG V30 – dette tror vi kommer på MWC 2018

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Endelig er tiden inne for Mobile World Congress igjen – verdens største mobilmesse som årlig holdes i Barcelona, Spania.

Noen av de største aktørene begynner å vise frem sine nye produkter allerede på søndag, og i løpet av uka kommer det til å flomme over av nye og spennende dingser å glede seg til.

MWC pleier å være et populært sted for mange mobilprodusenter å avsløre sine feteste modeller, og 2018 blir neppe et unntak. 

Nå som Apple har sluppet iPhone X kan  det også bli ekstra spennende å se hvordan responsen fra Android-leiren blir. 

Her er våre spådommer for Mobile World Congress 2018

 

Samsung slipper nye flaggskipmodeller

Det har lekket bilder av det som angivelig skal være Samsung Galaxy S9 og S9+ på nettet tidligere. Foto: Evan Blass, Evleaks

Vi begynner med både den største, og sannsynligvis mest treffsikre, spådommen i listen vår. Samsung har pleid å bruke søndagen på Mobile World Congress til å vise frem sin nyeste Galaxy-modell, og det er liten tvil om at det samme skjer i år.  

Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ avsløres trolig søndag kveld (25. februar), og i all promotering fra selskapet selv er det kameraet som har vært i fokus.

Ryktebørsen har nesten eksplodert de siste dagene med bilder, spesifikasjoner og informasjon, men kort oppsummert er det snakk om omtrent tilsvarende design som fjorårets Galaxy S9, men med bedre og raskere innmat. Dette skriver blant annet Android Authority.

Kameraet skal bli bedre til å ta bilder mørke omgivelser (som S7 og S8 også skrøt av), i tillegg til å by på en ny super slow motion-modus á la det Sony viste frem i fjor med Sony Xperia XZ Premium.

Oppgradert toppmodell fra LG? 

LG V30 tok pusten fra oss i 2017, og på MWC får vi forhåpentligvis se en oppgradert variant. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I år får vi trolig se en ny toppmodell fra LG på Mobile World Congress. I hvert fall hvis de følger trenden fra fjoråret. 

LG lanserte først den strålende G6 på MWC i fjor, og fulgte senere på året opp med flaggskipet V30, som vi kalte en av de beste mobilene på markedet.

Kombinert med hint om en 2018-versjon av LG V30, våger vi oss til å spå at vi får se nok en lekker mobil fra LG med en diger skjerm, tynne rammer, ekstrem maskinvare og et fokus på kameraet. I motsetning til Samsung virker det imidlertid som fokuset er mer på å gjøre kameraet smart, hvor den kan analysere hva du tar bilde av, og ikke nødvendigvis at den er bedre i mørke omgivelser.

Med tanke på hvor gode mobiler LG leverte i fjor, har vi virkelig troen på årets modeller også. 

En ny Sony-mobil – får vi endelig se et nytt design?

Sony har holdt seg til omtrent det samme mobildesignet i mange år. I år er tiden trolig inne for noe nytt. Her avbildet fjorårets Xperia XZ1. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sony har vært ekstremt forsiktige med å endre designet på mobilene sine de siste årene, men i år tror vi at japanerne kommer til å vise oss noe nytt. Nå som nesten alle andre mobilprodusenter leverer modell etter modell med tilnærmet rammeløse skjermer, er det rart at Sony ikke har en eneste modell med like stor skjerm. I stedet har de holdt seg til sitt ganske firkantede design, med store kanter både over og under mobilskjermen. 

På MWC 2018 har det gått rykter om at Sony vil vise frem en splitter ny toppmodell, i tillegg til i hvert fall én annen modell. Trolig er det snakk om Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact. 

Toppmodellen sies å få en 5,8 tommer stor skjerm, og et skjermformat på 18:9, som har blitt den nye standarden for såkalte rammeløse mobiler. Ifølge ryktene vil begge modellene utstyres med årets kraftige Snapdragon 845-prosessor.

Flere billige (og gode) mobiler fra Motorola

Vi lot oss imponere av fjorårets Motorola G5 Plus. Vil oppfølgeren bli like god i år? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Motorola har de siste årene tatt rollen som kongen av billigmobiler, med nydelige mobiler som Moto G4 Plus, Moto G5 og Moto G5 Plus. Disse modellene har pleid å bli lansert i Barcelona på Mobile World Congress, og vi kan ikke tenke oss noe annet enn at årets messe også vil by på en ny Motorola-serie. Navnene vil naturligvis bli Moto G6 og Moto G6 Plus, og denne gangen skal designet få seg et lite løft ved å imitere selskapets dyrere Moto X4, skal vi tro ryktene.

Skjermformatet vil angivelig strekke seg til 18:9, og følgelig blir også rammene tynnere enn det vi så i fjor. Ellers er det snakk om oppgraderte komponenter i form av en Snapdragon 350 i Moto G6 og en Snapdragon 630 i Moto G6 Plus, men dette er selvfølgelig bare løse rykter. 

Nokia slipper en toppmodell som kan konkurrere mot de beste

Nokia gjorde comeback på fjorårets MWC, og i år kan det hende de slipper en toppmodell som kan konkurrere mot de største.

Nokia gjorde comeback på fjorårets MWC på mesterlig vis. De slapp nostalgi-mobilen Nokia 3310 for å fange oppmerksomheten vår, samtidig som de viste frem en håndfull solide Android-mobiler til en hyggelig pris. Til tross for at  3310-en var helt elendig i praksis, var de resterende Android-mobilene, Nokia 3, 5 og 8, gode. Ingen var imidlertid skikkelige toppmodeller som virkelig kunne knive om Android-tronen med mobiler som Galaxy S8.  

Det kan endre seg på årets MWC. Det går nemlig rykter om at Nokia skal slippe en oppgradert versjon av Nokia 8, kalt Nokia 8 Sirocco. Ryktene vil ha det til at den har en kurvet OLED-skjerm og en fingeravtrykksleser på baksiden, men det er omtrent dét. 

Ellers er det trolig at Nokia slipper en billigmodell kalt Nokia 1 samt en Nokia 7 Plus-modell. 

Hva gleder du deg mest til? Hva synes du vi bør fokusere mest på når vi er nede på messen? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet nedenfor!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen