Samsung Galaxy S III. (Bilde: Amobil.no)

Galaxy S III kan bli forbudt

Apple mener den bryter med patentrettigheter, og vil stoppe den før USA-lansering.

Apple mener Samsung nye Galaxy S III-modell bryter med flere av Apples patenter, og forsøker nå å stoppe salget av telefonen.

Apple har tidligere saksøkt Samsung og hevdet at deres Galaxy Nexus-mobil bryter med selskapets patenter, og har nå bedt en dommer i California om å ta med Galaxy S III i det samme søksmålet. Målet er å få stoppet salget av Galaxy S III før den kommer i salg i USA senere denne måneden. Det skriver nettstedet The Verge.

Mener Samsung har stjålet søkefunksjonen

– Apple har fått tak i Galaxy S III som selges i Storbritannia og har funnet ut at denne enheten bryter med minst to av Apples patenter, heter det i dokumenter som er overlevert retten. Patentene dreier seg om hvordan søkefunksjonen fungerer og om såkalte "smarte lenker" som blant annet at telefonnummere i tekst utheves og tar deg direkte til oppringingsfunksjonen når du trykker på dem.

Det er også snakk om to andre patenter, "slide to unlock" og en funksjon for tasteforslag, men Apple har foreløpig ikke bestemt seg for om også disse to patentene er brutt.

For kort varsel, mener Samsung

– Det er ingen tilfeldighet at Samsungs produkter ligner mye på iPhone og iPad, fra formen på maskinvaren til brukergrensesnittet, og til og med innpakningen. Denne formen for grov kopiering er feil, og vi må beskytte Apples opphavsrett når selskaper stjeler våre idéer, sier Steve Park i Apple til Wall Street Journal.

Samsung mener at Apple ikke har grunnlag for søksmålet, at det er levert med for kort varsel. De mener også at Apple uansett må gå til et nytt søksmål for Galaxy S III – og ikke inkludere det i Galaxy Nexus-søksmålet.

Samsung og Apple er nå innblandet i tilsammen 30 patentrettsaker rundt om i ulike land i verden.

Salgstall fra Samsung viser for øvrig at selskapet nå selger betydelig flere smartmobiler enn Apple, og at de solgte tre ganger så mange mobiltelefoner i første kvartal i år sammenlignet med samme periode året før.

Les også: iPhone og iPad bryter patent

(Kilde: The Verge og Wall Street Journal)

Kommentarer (62)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen