Slik så det ut etter at begge telefonene ble sluppet på gulvet med skjermen først.
Slik så det ut etter at begge telefonene ble sluppet på gulvet med skjermen først.

Knusetest: Er det Samsung Galaxy Note 10+ eller iPhone Xs Max som tåler mest?


Samsungs nye Galaxy Note 10 har gjort det godt i tester både ellers på nettet og her hos oss. Men nå har Samsungs nye flaggskipmobil fått enda en fjær i hatten. I en falltest gjort av Youtube-kanalen PhoneBuff er det Galaxy Note 10+ som klarer seg lengst.

Testen foregår i flere omganger, og den utvalgte motstanderen er naturlig nok Apples største mobil: iPhone Xs Max. Testen ble delt opp i fire deler, der den første runden tester dropp med baksiden først, andre runde tester fall mot metallrammen rundt telefonen og tredje runde er fall med skjermen først.

Til slutt har de samlet en mengde dropp fra stadig høyere opp.

iPhonen klarer seg best ... en stund

Innledningsvis går det noe bedre for iPhonen. Begge telefonene får sprekker i glasset på baksiden i det første fallet - men iPhonen får noe mindre mindre skader enn Noten. Test nummer to gir bittelitt større skader i rammen på Note enn på iPhone - men det er de to siste omgangene som avgjør til Galaxy Notes fordel.

Ved fall med skjermen først sprekker glasset mindre på Samsungen enn på iPhone. Og ved gjentatte fall fortsetter Samsungen å virke hele veien gjennom alle de ti gradvis høyere fallene. 

Telefonen har knust glass omtrent over det hele, men fortsetter altså å virke. Fingerleseren virker og hele skjermen er fortsatt følsom for berøringer.

Til sammenlikning sluttet store deler av iPhone-skjermen helt å virke etter tre fall i den siste testen, og da Galaxy S10 ble testet på samme måte sluttet fingerleseren å virke.

Stadig sterkere glass

Galaxy Note 10-telefonene har Gorilla Glass 6 både foran og bak. Glasset er herdet og skal tåle betydelig mer enn vanlige glassvarianter. I den to siste generasjonene har glasset også stadig oftere dukket opp i til dels støtsikre telefoner.

Flere av LGs mobiler har for eksempel blitt oppgitt å tåle fall inntil 1,2 meter, som er en typisk bærehøyde for en mobiltelefon. Det har altså blitt litt tryggere å velge en glasstelefon de siste årene - selv om du fortsatt ikke er garantert at den overlever fallet.

Les vår test av toppmodellen: 
Pennen har blitt en helt unik fordel for Samsung Galaxy Note »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen