Test

Gainward Bliss 7950 GX2


Klikk for større bilde

I begynnelsen av juni ble Nvidias nye toppmodell - GeForce 7950 GX2 - lansert offisielt. Det som er så spesielt med disse kortene er at de består av to printplater, med hver sin grafikkprosessor og hvert sitt sett minnebrikker. Disse to kortene er så festet sammen via en kobling som går midt mellom kortene. På et av disse kortene har man montert én PCIe x16-tilkobling.

Hvorvidt man da skal omtale GeForce 7950 GX2 som ett eller to kort kan da være noe forvirrende. Men uansett hva man velger å kalle løsningen for, skal den nå testes for å se hva den er god for.

Mange vil kanskje riste litt oppgitt på hodet over løsninger som den Nvidia her har kommet med. I den grad man ikke greier å utvikle grafikkløsninger som er kraftige nok, så kombinerer man flere slike for å få den ytelsen man vil ha. Tiden er kanskje moden for litt selvransakelse. Hadde vi stadig sett nye produkter med flere grafikkprosessorer hvis det ikke var for at vi forbrukere hele tiden forventet bedre og bedre ytelse?

Nytt denne gangen er spilltesting i 2048x1536 med 4xAA og 16xAF. Dessverre har vi bare fått testet dagens testobjekt og ATI Radeon X1900 XTX med denne oppløsningen, men flere kort vil testes i denne oppløsningen senere.

Vi takker Gainward som lånte oss kortet til test.

Gainward GeForce 7950 GX2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen