Går sammen om mobil-TV

Alternativ tekst mangler

DVB-H er i ferd med å bli mobilbransjens yndling blant standardene for mobile TV-sendinger. Nokia og Sony Ericsson gikk i februar sammen om å lage en felles standard for hvordan DVB-H-sendinger leveres til mobiltelefoner. Nå kaster også Motorola seg på lasset.

Målet med samarbeidet er at det skal være problemfritt å se på mobil-TV via DVB-H uansett hvilken produsent mobiltelefonen kommer fra.

Det har lenge vært kniving mellom DVB-H og hovedkonkurrenten DMB. Samsung og LG har allerede produsert telefoner for begge standardene, mens Nokia, Sony Ericsson og Motorola har pekt seg ut DVB-H, som Nokia for øvrig står bak.

DMB til Norge?
Mens Sverige for lengst har satset på DVB-H, er sannsynligheten stor for at vi vil kunne se på mobil-TV via DMB i Norge i fremtiden. Skal vi tro NRKs redaksjonssjef for mobile tjenester i NRK, Bjarne André Myklebust, vil det være langt mer praktisk å satse på DMB i Norge. Siden DMB-signalene sendes via det digitale bakkenettet på samme måte som DAB-radio, vil det vært svært kostnadsbesparende å bruke denne standarden. NRK har nemlig dekket rundt 80 prosent av landet med DAB-radio allerede.

På den annen side krever DVB-H helt egne sendefrekvenser, og det finnes det ingen ledige av i Norge for øyeblikket. Du kan lese mer om de to standardene i saken "DVB-H tar ledertrøyen".

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen