Går så det griner i Silicon Valley

De store selskapene melder om gode tall.

Resultatene for tredje kvartal for en rekke selskaper er på full fart ut i offentligheten, og det ser svært så lystig ut.

Apple melder om en omsetning på 28,27 milliarder USD, med en fortjeneste på 6,62 milliarder USD. For tilsvarende periode i fjor hadde de 20,31 milliarder USD i omsetning og 4,31 milliarder USD i fortjeneste. Bestselgeren er iPhone, som stod for 17,07 millioner enheter i løpet av tredje kvartal, på andre plassen finner vi iPad som solgte i 11,12 millioner eksemplarer.

AMD har ikke tallene helt klare enda, men de regner med en økning i omsetning på rundt 10 prosent i forhold til andre kvartal 2011. I andre kvartal var denne på 1,57 milliarder, noe som igjen var en nedgang både i forhold til første kvartal samt andre kvartal 2010. Fortjenesten i det hele er ikke offisiell enda.

Intel kan melde om en omsetning på 14,3 milliarder USD, eller opp 29 prosent siden tilsvarende periode i fjor. Fortjenesten er her på 3,7 milliarder USD, noe som er en oppgang på 22 prosent.

Nvidia på sin side vil ikke legge frem tallene på en stund enda. Sist var i august, og da kunne de melde om solide overskudd, en trend vi forventer at fortsetter over i nåværende kvartal.

Både Seagate og Western Digital vil offentliggjøre sine resultater i dag og i morgen. Western Digital kan dog allerede nå melde at fjerde kvartal vil gå vesentlig dårligere enn ventet, grunnet oversvømmelsene i Thailand.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen