Går mørkere tider i møte

Musikkmagasinet Rolling Stone bekrefter nå å ha besøkt bandet Franz Ferdinand så langt tilbake som i desember. Da holdt musikerne på med testing av nytt, dansbart materiale på diverse små konserter. Nå kan frontmannen Alex Kapranos fortelle at deres lenge ventede tredje album vil komme til å se dagens lys i januar neste år.

Hjulpet av svette konserter

– Albumet er så godt som ferdig, men det er en del miksing igjen, en god del er gjort av Mike Fraser som blant annet er kjent for å mikse sterkere saker, som AC/DC og Aerosmith. Disse små svette konsertene hjalp oss veldig med å forme uttrykket på plata, og vi kan tenke oss å gjøre flere av disse små konsertene i USA, sa Kapranos til magasinet.

Alex Kapranos snakker ut om sitt syn på Ferdinands nyeste skive.
Alex Kapranos snakker ut om sitt syn på Ferdinands nyeste skive.

Ved å avvise rykter om at det nye albumet ville komme til å ha en sterk innflytelse av sjangeren afrobeat, forteller Kapranos videre:

– Opp igjennom de to siste årene har jeg bevisst unngått å snakke med pressen fordi jeg ikke ville at folk skulle være oppdaterte på hva vi holder på med. Som et resultat av dette virker alle kommentarene i ettertid fryktelig overdrevne. Jeg liker masse av de etiopiske greiene der ute, men plate høres ikke afro-beat ut i det hele tatt.

Så hvordan beskriver sjefs-Ferdinanden sitt kommende album?

Mørk plate med naiv energi

– Det dreier seg faktisk om en svært mørk plate når det kommer til stemningen, men det jeg har lett etter på dette albumet er den skikkelig naive energien du hadde da du var barn og hørte musikk du likte og ikke klarte å kontrollere deg selv – ved å blant annet hoppe opp og ned på en madrass og bokstavelig talt klatre oppover veggene.

Kapranos forklarer at Lucid Dreams, en låt fra albumet, begynte som en standard Franz Ferdinand-låt, men nå er den ifølge han selv den mest vågale av alle sangene påd en kommende utgivelsen. Det er også mulig at albumet vil inneholde to forskjellige versjoner av Katherine Kiss Me, en sang som spiller på ideen om hvordan man velger å huske hendelser i sitt liv – det vil si at én versjon er minnet, og den andre er den faktisk hendelsen.

Videre beskriver Kapranos Ulysses som en svært merkelig låt, og legger til at den har det umiddelbare pop-elementet, men at den er en nokså abstrakt konstruksjon på samme tid:

– Å ha det "rett på"-elementet ved pop-musikk uten at musikken vår er direkte pop er noe vi fortsatt leter etter, avslutter sangeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen