Går i V70s fotspor

Mens vi den siste tiden har sett stadig mer spenstige og utfordrende design fra de store mobilprodusentene, kan den gode, gamle V70 fra Motorola fremdeles få enhver mobilentusiast til å felle en nostalgisk tåre og to. Det spesielle, roterbare designet var unikt i sin tid og har stort sett forblitt det til dags dato.

Det ble derfor skapt mye blest da det russiske nettstedet Mobile-Review for noen måneder siden kunne avsløre at Motorola var i ferd med å utvikle en oppfølger til den velkjente mote-telefonen og dessuten kunne vise frem de første bildene av den nye modellen, kjent som R880.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Motorolas advokater fikk fjernet artikkelen og bildene fra Mobile-Review og alle andre nettsteder som hadde brukt stoffet, og det er derfor ikke før i dag at vi faktisk har kunnet bringe nyheten om R880 og de første bildene av den nye telefonen ut i offentligheten.

Som bildene viser har R880 blitt utstyrt med den unike rotasjonsmekanismen som gjorde forgjengeren så berømt, men nå har Motorolas ingeniører åpnet for at man også kan rotere skjermen. Når man får innkommende samtaler roterer man det øverste dekselet på telefonen 180 grader for å ta telefonen. Man kan videre aktivere kameraet ved å rotere dekselet 90 grader til venstre eller høyre.

R880 er noe større enn knøttasen V70, og er omtrent på størrelse med Sony Ericssons T610 i lukket tilstand. Den veier også omtrent det samme som T610, med en vekt på 90 gram. Dette er imponerende dimensjoner, de heftige spesifikasjonene til R880 tatt i betraktning.

Motorola har for eksempel ikke spart på kruttet når det kommer til skjermen på R880, som med en oppløsning på 176x220 piksler ligger på nivå med de beste Symbian-telefonene på markedet. Kombinert med den aktive TFT-teknologien og 65.000-fargers fargedybden, burde den høye oppløsningen sørge for at menysystemet til R880 både blir oversiktlig og behagelig for øynene.

Det innebygde kameraet står heller ikke tilbake for de beste telefonene på markedet i dag, med sin 640x480 pikslers oppløsning. Bilder man har tatt med telefonen kan siden sendes videre ved hjelp av MMS eller e-post. Noen støtte for å ta opp videoklipp eller bruk av nattmodus nevnes forøvrig ikke.

Også på teknologi-fronten stiller Motorolas nye øyensten sterkt. R880 er utstyrt med GPRS Klasse 10 for høyhastighets nedlastning og opplastning av data, den har blåtann-teknologi for nærdistanse nettverk og kommer dessuten med trippelbånds-støtte som muliggjør bruk i både USA, Europa og Asia.

Man kan videre koble telefonen til en datamaskin ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen, og synkronisere data og kalender. Man kan også kopiere over spill og programmer i Java-format, både av ordinær utgave og den nyere MIDP 2.0 standarden, som dessuten kan kobles opp mot lyset i telefonen.

Som man sikkert kan tenke seg ved å ha lest frem til nå, blir R880 langt fra noen billig investering. Med en forventet pris på over 5000 kroner blir det nok heller en telefon reservert for de rikeste av oss. Den offisielle lanseringen er imidlertid ikke ventet før senere i første kvartal, så det er jo bare å begynne å spare.

Flere bilder og en lengre test av Motorola R880 finnes hos Mobile-Review.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen