Går for Blåtann i MP3-spillere

MP3-spillerene har gått gjennom en rivende utvikling de siste årene. Det er imidlertid først de siste månedene vi har fått se de første spillerene med støtte for trådløs overføring av data via Blåtann. Den nye spilleren Boomgear MP-820BT er en av de første av slike enheter i verden.

Blåtann-funksjonen gjør det usedvanlig mye lettere å overføre musikk og filer til spilleren. Enheten kan trygt ligge i lomma mens man overfører filer fra en datamaskin, laptop, mobiltelefon, håndholdt PC, digitalkamera eller hvilken som helst annen enhet utstyrt med Blåtann.

På denne måten slipper man å styre med overførings-kabler og overganger. Man slipper også det sedvanlige rotet med å finne kompatible drivere. Siden Blåtann er standardisert, vil alle enheter med teknologien kunne utveksle data med hverandre uten behov for ekstra programvare.

Enheter som MP-820BT har også den fordelen at de kan bruke trådløst tilbehør. For eksempel kan man bruke den sammen med trådløse headsett ala Bluetake BT420.

Siden ørepluggene ikke trenger å være fysisk tilkoblet til spilleren, kan man gjerne ha denne liggende i en lomme eller sekk. Man skal fint kunne bevege seg opp til 10 meter unna spilleren før man mister lydsignalet.

Man har også mulighet for å bruke den nye MP-820BT som headsett for en mobiltelefon. Man parrer simpelten spilleren til telefonen, slik man ville gjort med et Blåtann headsett. Når man mottar en samtale skrus lyden ned og samtalen kobles over på ørepluggene. På siden av spilleren er en mikrofon som man snakker inn i under samtaler.

Boomgear har videre utstyrt spilleren med en opptaksfunksjon, som gjør det mulig å ta opp samtalene man har over mobiltelefonen. Mer informasjon om MP-820BT finnes på Boomgears hjemmesider. Enheten er allerede lagt ut for salg hos Amazon til en pris på rundt 1500 kr pluss frakt.

Det er liten tvil om at Boomgear har tatt et stort skritt fremover ved å integrere Blåtann-teknologi i spilleren sin, og vi tør tippe at de store produsentene etterhvert vil følge etter med lignende produkter. Kanskje får vi snart stifte bekjentskap med en iPod Bluetooth Edition?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen